Szórakozás

Vádemelési javaslat a Csillag téri garázdák ellen

Négy 18 és 22 év közötti fiatalember ellen javasol vádemelést a Szegedi Rendőrkapitányság az ügyészségnek csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Egy szegedi lakos jelentette be július 10-én éjszaka, hogy négy fiatal a virágokat tördeli a Csillag téri körforgalomban – tájékoztatta a Szeged24-et a megyei kapitányság sajtóügyelete. A helyszínre irányított rendőröknek azt is elmondták az állampolgárok, hogy a láthatóan ittas fiatalok egy kukát is felborítottak, majd egy Gyermekorvosi Rendelő feliratú táblával a kezükben a Szilléri sugárút felé indultak.

A járőrök néhány perccel később meg is látták a csoportot, miközben kezükben a táblával a „levegőben kerestek hullámokat”. Amikor észrevették a rendőröket, egy 19 éves fiatalember futásnak eredt, őt a Retek utcán egy lépcsőház bejáratánál guggolva találták meg az egyenruhások. A négy fiatal először mindent tagadott, de gyorsan kiderült, hogy a táblát a Lugas utcai tömbházról szedték le.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A nyomozást a rendőrség időközben befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szegedi Városi Ügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik