Szórakozás

Stohl újra színpadon

A legnagyobb sztárok készülnek a Down Alapítvány szülinapjára, köztük Stohl András és DJ Dominique.

Húszéves idén a Down Alapítvány, amit október 4-én, a Körcsarnokban egy egész napos programmal ünnepelnek. A szülinap alkalmából a legnevesebb előadók állnak össze egy megismételhetetlen produkció erejéig, de nem csak így köszöntik a Down-szindrómásokat. Az egész ország megmozdult DJ Dominique, vagyis Várkonyi Attila felhívására, aki nemrég a világon egyedülálló módon azt találta ki, hogy eladja mind az 520 lépését, amivel az olimpiai lángot vitte közelebb Londonhoz, a befolyt összegből pedig emlékezetes szülinapot szervez. A nemes cél megmozgatta a sztárvilágot is.

Nagy Feró, Geszti Péter, Gálvölgyi János, Rúzsa Magdi, Stohl András, a Rippel testvérek, Vuity Tvrtko, és még sokan mások – felsorolni is nehéz volna azokat a sztárokat, akik gondolkodás nélkül álltak a jó ügy mellé. Többségük pedig nemcsak egy lépés megvásárolásával, hanem jelenlétével is támogatja a Down Alapítvány huszadik születésnapi rendezvényét. DJ Dominique szinte a kezdetektől segíti az alapítvány munkáját, így számára természetes volt, hogy egy különleges ajándékkal készül.

“Olyat akartam adni, ami még nem volt, és éppen ezért a barátaimhoz fordultam, akik gondolkodás nélkül, azonnal igent mondtak. A Baltazár Színház, a Parafónia zenekar és a Nemadomfel együttes fellépése után színészek, zenészek, olimpikonok veszik át a színpadot. Ott lesz Nagy Feró, Geszti Péter, Zoltán Erika, Nagy Adri, Martinek János és még sokan mások, akikkel a Down-szindrómásokkal együtt éneklünk majd, de hogy mit, az egyelőre legyen még meglepetés”


Nagy buli várható a jó cél érdekében

Gruiz Katalin, az alapítvány elnöke meghatódott a példaértékű összefogáson. Neki különösen fontos ez a rendezvény, hiszen húsz éve pont azért dolgozik, hogy közelítse egymáshoz az ép és a Down-szindrómás embereket. A zene és a művészet pedig ennek a törekvésnek a legjobb nyelve.

“A Körcsarnokban egész napos családi programok várják az érdeklődőket. Ezeket úgy szerveztük, hogy a Down-szindrómával élők és az épek számára is izgalmasak legyenek. Kézműves foglalkozások, sportprogramok, játékok követik majd egymást, ezekkel egy időben pedig egy különleges fotókiállítást nézhetnek meg a vendégeink. Közben pedig a háttérben zajlik majd egy szakmai konferencia, amiben a húsz év tapasztalatait osztjuk meg a szakemberekkel.”

A sztárok közös fellépése után a különleges fény és hangtechnikával felszerelt afterpartyn egy látványos emulátor pult mögött DJ Dominique zenél, akihez egy-egy dal erejéig meglepetésvendégek is csatlakoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik