Szórakozás

Egy dán lap külön mellékletet szentel Katalin fotóinak

A hetilap svéd testvérkiadványa már közölte is Katalin cambridge-i hercegnő topless képeit. Hiába próbálkozik a brit királyi udvar a cenzúrával.

A svéd Se & Hor című magazin nagyjából azzal egy időben hozta le a képeket, hogy a francia rendőrség nyomozást indított magánélethez való jog megsértésének gyanújával. A fotókat elsőként a francia Closer magazin olvasóközönsége vehette szemügyre.

“Számunkra nem jelent semmi újdonságot a vakációzó hírességek meztelen fotóinak megjelentetése” – mondta Carina Lofkvist, a svéd lap főszerkesztője. A magazin dán testvérkiadványának főszerkesztője, Kim Henningsen szerint a bikini felső nélkül lencsevégre kapott Kate Middleton fényképeit tartalmazó szám csütörtökön kerül az újságárusok polcaira.

Mint hozzátette, meg akarják mutatni a szórakoztatóipari hírekre éhes dánoknak, hogy “mi is a helyzet ezekkel a fotókkal”. Henningsen szerint eredetileg mintegy 240 fényképet kínáltak fel a magazinnak, ám a szerkesztők végül úgy döntöttek, hogy csak 60-70 képkockát fognak közölni. A főszerkesztő nem volt hajlandó elárulni, hogy kitől és mennyi pénzért szerezték a képeket.

Vilmos herceg feleségének félmeztelen fotóit már francia, olasz és ír lapban is közölték, illetve az interneten is futótűzként terjedtek, annak ellenére, hogy a brit királyi pár igyekezett megakadályozni a képek felhasználását. Egy franciaországi bíróság keddi határozata szerint a fotókat a jövőben nem lehet nyomtatásban lehozni, továbbá arra utasította a hatóságokat, hogy szerezzenek információkat a Closer magazin érintett munkatársairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik