Szórakozás

Tóth Gabi egy Tigris bőrébe bújik

Hogyan lesz a szőke démonból Tigris Niki? A Győri Nemzeti Színház idei évadjában mindenről lehull a lepel!

Tóth Gabi legutóbbi győri látogatása után egy rajongója odalépett hozzám, és ezt mondta: „Ha Győrben lenne boszorkányégetés, ezt a vadóc lányt biztosan elítélnék, mert eszméletlen tűz és energia van a hangjában, őrület, mit alkotott a színpadon, a hideg is kirázott.” Nos, ennek az úrnak üzenem most a Győr24-en keresztül, hogy bizony Gabinak nemcsak a hangja fog feltűnést kelteni a kisalföldi megyeszékhelyen, hanem színészi képessége is, melyet gyakorlatilag a győri teátrumban elsőként villant meg az énekesnő. Forgács Péter, a színház direktora ugyanis felkérte az ex-megasztárost, hogy szerepeljen a Finitó című komédiában, és bújjon bele Tigris Niki szerepébe, aki egyébként egyes vonásaiban még hasonlít is a szőke művésznőre.

fotó: Sipos Kata

Először mutatod meg színészi képességeidet Győrben. Készülsz már a szerepre?

Igen, már tanulgatom a szöveget, nagyon várom, hogy elkezdjük a próbákat, szerintem nagyon izgalmas lesz, és remélem, hogy nem fognak bennem csalódni a győriek és azok, akik eljönnek megnézni a darabot. Persze azért nem titok, hogy ebbe még bele kell rázódnom, hiszen egy teljesen más közegről van szó, mint amiben jelenleg mozgok. Nagyon kedvesen fogadtak eddig is, úgyhogy bízom benne, hogy a későbbiekben sem lesz baj.

Hogyan memorizálod a szövegkönyvet? Nehezebb, mint mondjuk egy dalszöveg?

Általában úgy szoktam szöveget tanulni, hogy dallamra memorizálok. Mivel az egész Finitó rímre íródott, így egyfajta lendületet kap, és sokkal könnyebb megjegyezni. Nyílván azért ilyenkor jön a stressz és az idegeskedés, hogy úristen, hiába is tanultam meg, biztosan el fogom felejteni a premieren, de közben meg nyugtatom magam, hogy nem, Gabi, nem felejted el, és nem lesz semmi gond, hisz ott lesz majd a súgó. Szóval ez a kettősség kavarog a fejemben, néha harcolnak is egymással. De éppen ezért kezdtem el már most tanulni a szöveget, hogy ha álmomból felkeltenek, akkor is hiba nélkül tudjam a szerepemet.

Mégis mennyire áll közel hozzád Tigris Niki? Mennyire Tóth Gabis ez a lány?

Az az igazság, hogy minél többször olvasom el a komédia részleteit, és minél jobban megismerem Niki karakterét, annál jobban érzem, hogy ez a csaj éppen olyan, mint én. Van egy részlet benne, miszerint a 17 éves lánnyal elhitetik, hogy sztár, szakközép után nem tanul tovább, és ezek mind-mind olyan képek, amelyek a saját életemben is megtörténtek, vagy ugyanúgy, vagy hasonlóképpen. Tényleg olyan, mintha rám írták volna a szerepet.

Néhányszor már jártál a színházban, mióta kiderült, hogy itt fogsz játszani. Azóta kötődtek barátságok a társulat tagjaival?

Ungvári Istvánnal, az én Pimpikémmel, aki majd Gáspárt fogja alakítani a Finitóban. Mindenkinek bemutatott, nagyon kedves volt. Vannak ismerős arcok, akikkel találkoztam már korábban is. Nemrég például az ugyancsak Győrben játszó Janza Katával futottunk össze, gyakorlatilag a tehetségkutató óta ismerjük egymást. Az első szakmai elismerést is Katától kaptam, hiszen egy cetlire felírta, hogy imádja a hangom! Őszinte leszek, nagyon várom már a januárt, hiszen akkor egy huzamosabb időt fogok Győrben tölteni, körülbelül egy hónapon át csak a megyeszékhelyen fogok élni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik