Szórakozás

Megvan, ki a legveszélyesebb celeb

Emma Watson (Emma Watson)
Emma Watson (Emma Watson)

Emma Watson nevével terjesztik a legtöbb vírust a neten. Letaszította a trónról Heidi Klumot.

Emma Watson brit színésznő és modell, a Harry Potter-filmek egyik főszereplője lett az idén a világháló “legveszélyesebb” híressége. A kaliforniai McAfee szoftvergyártó cég szerint a 22 éves színésznő nevére kidobott nyolc keresési találatból egy valószínűleg biztosan olyan csali oldalra irányítja a felhasználókat, ahol különböző vírusok várják, hogy bejuthassanak az illető számítógépébe.

Az Intel Corporation leányvállalataként működő biztonságtechnológiai cég hatodszor állította össze a világháló “legveszélyesebb” hírességeinek névsorát, amelynek élén tavaly Heidi Klum német szupermodell és televíziós műsorvezető állt.

A vállalat szerint a kiberbűnözők elsősorban a női sztárok neveit használják csalinak. Ezt bizonyítja az is, hogy az idei lista első húsz helyezettje között az amerikai komikus és televíziós műsorvezető Jimmy Kimmel szerepel egyedüli férfiként. Emma Watson után idén Jessica Biel, Eva Mendes, Selena Gomez és Halle Berry szerepel a “veszélyességi” rangsorban.

Mint korábban megírtuk, a sötét oldal erőinek könnyü dolguk van, a hírekhez és hírességekhez kapcsolt vírusok mára  veszélyesebbek lettek, mint a pornóval kapcsolatosak, mert azzal óvatosabbak az emberek. A vírusirtó cégek körében listákat készítenek, melyik celeb a legveszélyesebb a neten. A McAffe szerint két éve Cameron Diaz vitte a prímet, akire minden tizedik hivatkozás hamisan hivatkozott.

Az ilyen megtévesztő oldalak ellen viszont szinte csak a józan ész a védelmi bástya. Megbízható hírforrásokat kattintgassunk, legyen frissítve a víruskeresőnk – tanácsolja erősen általánosítva valamennyi víruskereső gyártója. Hangsúlyozzák: bár szeretjük a figyelemfelkeltő címeket, de a „kiszivárgott képek”, vagy „leleplező információkat” ígérő címeknek gyanúsaknak kell lenniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik