Szórakozás

Dunaújvárosi zsaruhírek: szeszes esetekben gazdag hétvége

Ittas esetek hosszú tömött sorban, meg tolvajbukta, kényszerintézkedések, úttesten táncoló nő és más csodák – nem panaszkodhattak eseménytelenségre a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén.

Bolti tolvaj bukott le a Szabadság utcában: a lefülelt harmincéves férfi ugyanis hat rúd szalámit akart ellopni az egyik élelmiszerüzletből – több mint 10 ezer forint értékben. A biztonsági őr azonban tetten érte a férfit, akit a rendőrök előállították a kapitányságra, s meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Ráckeresztúrról vitték el azt a negyvennyolc esztendős helybéli férfit, aki pénteken késő este ittassága nyomán elesett kerékpárját tolva a Kossuth Lajos utcában, és beütötte a fejét. A vérző, erősen kapatos férfi a dunaújvárosi kórházba került.

Ezzel még mindig nem volt vége: éjszaka egy harminckét éves férfival szemben intézkedtek a járőrök a Bocskai utcában, ahol az egyik lakásban erősen ittasan agresszíven viselkedett a hozzátartozóival szemben. A rendőrök mentőt kértek hozzá, akik a kórház pszichiátriai osztályára szállították az agresszív piást.

Hajnalban szintén egy ittas személlyel szemben intézkedtek a dunaújvárosi rendőrök: a huszonnégy éves nőt egy Kenyérgyári úti szórakozóhely előtt találták meg magatehetetlen állapotban a földön. A mentők szintén a pszichiátriai osztályára szállították a fiatal nőt.

Folytatódott a sorozat szombaton is, valami lehetett a levegőben, mert ritka töményégben követték egymást a szeszes esetek: délelőtt a dunaújvárosi járőrök igazoltattak egy férfit, aki a vasútállomás előtt az úttesten feküdt erősen ittas állapotban. A férfit – aki térben és időben nem volt orientált – a mentők további kezelés végett beszállították a pszichiátriára.

A legvadabb eset még váratott magára: szombaton este bejelentés érkezett telefonon a kapitányságra, miszerint a 6-os számú főúton a közlekedő autók közé ugrál egy nő. A kiérkező járőrök szerint a hölgynél iratok nem voltak, de adatai alapján kiderült, hogy egy budapesti lakcímre van bejelentve. A rendőröknek elmondta, hogy cigarettát ment venni az egyik benzinkútra, majd megy egy barátjához, közben zenét hallgat és táncol az úttesten. Az asszonyt a járőrök beszállították a kórház pszichiátriájára – ahol a rendőrségi jelentés szerint további kezelés várhat rá.

Körözött férfi került rendőrkézre Ercsiben: a járőrök a Diófa utcában igazoltattak éjszaka egy férfit, akiről megállapították, hogy a Pápai Városi Bíróság őrizetbe vételét rendelte el: a férfit a rendőrök  előállítását követően őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik