Szórakozás

Az embercsempésszel együtt harmincan buktak le a határon

embercsempészet (embercsempész, menekültek)
embercsempészet (embercsempész, menekültek)

A 24 óra leforgása alatt elfogott 76 határsértő után újabb 29 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén az elmúlt éjszaka.

Kora este lakossági bejelentés alapján tartóztattak fel a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei egy személygépkocsit az 55-ös főút mentén – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Amikor a jármű megállt, négy ember ugrott ki belőle, és futásnak eredtek. A rendőrök utánuk rohantak, és el is fogtak négy afgán állampolgárt, akik közül hárman már sokadjára próbálkoznak a zöldhatáron keresztül hazánkba jutni. Az egyenruhások a gépkocsi magyar sofőrjét is őrizetbe vettek, és embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Késő este a Röszkén telepített stabil hőkamera észlelt egy nagyobb mozgást. Ennek alapján a rendőrök nyolc afgánt fogtak el, majd néhány órával később újabb 10 ember került rendőrkézre: afgán, bangladesi és koszovói állampolgárok. Közülük is többeket ismertek a rendőrök, hiszen fogták már el őket tiltott határátlépés miatt. Ásotthalom külterületén további 6 pakisztáni és1 iraki állampolgár lépett magyar területre a zöldhatáron keresztül, de a rendőrök őket is lefülelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik