Szórakozás

Nem a migránsok napja volt!

Kiemelkedően sok, 32 illegális migránst fogtak el a rendőrök szerdán reggel óta Csongrád megyében helyi lakosok jelzései alapján.

A sort három koszovói állampolgár nyitotta meg, akiket Bordányban szállítottak le egy távolsági autóbuszról a rendőrök. Közöttük egy férfi már korábban is próbálkozott illegálisan a schengeni övezetbe jutni, ezért vele szemben büntető, társai ellen idegenrendészeti eljárás indult – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense

Nem sokkal később a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség közös járőrei igazoltattak Röszke külterületén hat embert. A gyanúsan mozgó csoportra egy állampolgár hívta fel a rendőrség figyelmét. Kiderült, hogy valamennyien afgán állampolgárok, akik fiatalkorúnak vallják magukat. Az életkorukat orvos állapítja majd meg.

Néhány perc múlva Ásotthalom külterületéről érkezett jelzés a határrendészeti kirendeltségre egy nagyobb csoportról. A rendőrök ezúttal 23 embert fogtak el, akikazt állítják, hogy afgán és pakisztáni állampolgárok. Az ő személyazonosságuk tisztázása jelenleg is folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik