Szórakozás

Rendőrkézen a makói gépkocsifeltörő csapat

Négy fiatalt értek tetten a Makói Rendőrkapitányság járőrei tegnap este, akik a gyanú szerint felelősek az elmúlt időszakban a városban történt benzinleszívásos ügyekért.

A makói Szép utcán figyeltek fel tegnap este a rendőrök egy autóra, ami úgy közlekedett, hogy a csomagtartójából három kerékpár lógott ki – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az egyenruhások azonnal igazoltatták a fiatalokat és átvizsgálták az autót is, ahonnan erővágó és benzines kanna is előkerült a hozzá tartozó csővel.

A rendőrök a 17 és 22 év közötti fiatalokat előállították a Makói Rendőrkapitányságra, ahol valamennyien részletes beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy még augusztus közepén egyikőjük autójával járkáltak a városban, amikor kitalálták, hogy lemennek a Maros-partra lopni. Vashulladékot gyűjtöttek, azonban időközben kifogyott a benzin, ezért elhatározták, hogy lefeszítik néhány autó tanksapkáját és így próbálnak meg üzemanyaghoz jutni. Vallomásuk szerint tucatnyi, főként Trabantot és Suzukit feszítettek fel a lefoglalt fogó segítségével. Az is kiderült, hogy több ügyről a rendőrségnek jelenleg még nincs is tudomása, ugyanis a sértettek nem tettek bejelentést, ezért a rendőrség kéri, hogy akit hasonló módszerrel károsítottak meg, jelentkezzen a Makói Rendőrkapitányságon.

A további elszámoltatás során fény derült arra, hogy a fiatalok kerékpárokat is loptak. Nemcsak a csomagtartóban talált biciklik származtak bűncselekményből, hanem a házkutatás során lefoglalt több kétkerekű is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik