Szórakozás

Négy ékszertolvajt fogtak a kisteleki rendőrök

Újabb betöréssorozatot derített fel a rendőrség Csongrád megyében. Ezúttal a Kisteleki Rendőrkapitányság vett őrizetbe négy embert, akik főként arany ékszerben „utaztak".

Négy embert, köztük egy 16 éves helybeli testvérpárt vett őrizetbe a Kisteleki Rendőrkapitányság a napokban – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A megalapozott gyanú szerint a négy férfi az elmúlt fél évben kilenc kisteleki és egy sándorfalvi házba tört be, ahonnan főként készpénzt és arany ékszereket vittek el. A pénzt felélték, míg az aranyat zálogházakban váltották be.

Az ebből befolyó bevételt elosztották egymás és a tippadóik között. Módszerük ugyanis az volt, hogy kizárólag egyedül élő idős emberekhez vagy jómódú családokhoz törtek be, akikről valahonnan tudomásukra jutott, hogy nagyobb mennyiségben tartanak otthon készpénzt, illetve arany ékszereket. A sértetteket kifigyelték, tanulmányozták a napi életvitelüket és amikor a kedvező alkalom elérkezett, betörtek hozzájuk. Vallomásuk szerint gyakorta meglehetősen „barbár” munkát követtek el.

Egy alkalommal egy sándorfalvi házba is betörtek, valamint rendszeresen megdézsmálták egyikük barátnője nagymamájának félretett pénzét is.

A kisteleki rendőrök azt gyanítják, hogy a csoportnak további, elsősorban Szegeden elkövetett betörésekhez is köze lehet.

A 16 éves ikerpárt a hét elején a kisteleki nyomozók a városban fogták el, míg a másik két gyanúsítottat néhány nappal később a kisteleki rendőrök és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Osztály kommandósai  közösen állították elő Dorozsmáról.

A Kisteleki Rendőrkapitányság mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik