Szórakozás

Gyurta Dani sokkot kapott barátja halála miatt

Gyurta Dániel (gyurta dániel, )
Gyurta Dániel (gyurta dániel, )

Gyurta Dani nagyon ritkán beszél a magánéletéről, de most a Reflektor magazinnal kivételt tett. Beszélt barátja elvesztéséről és szerelmi életéről is.

Az olimpiai aranyérem nem változtatta meg a kiváló magyar úszót, most is szerényen és kedvesen nyilatkozott, bár magánéletéről ezúttal is csak szűkszavúan beszélt.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az onko olimpiára induló gyerekek velem akartak találkozni. Szívesen tettem eleget a meghívásnak. Amin ők már végigmentek, az magában felér egy olimpiai bajnoki címmel” – mondta Dani, aki azt is elárulta, hogy a győzelme után először édesanyját hívta fel, személyesen pedig az edzőivel és öccsével találkozhatott, aki szintén ott volt a londoni olimpián. Dani azt sem titkolta, teljesen még most sem tudta feldolgozni a történteket, pedig néhány hete már nála van az aranyérem. Arról is beszámolt, hogy öccsét nagyon megviselte a döntő, amikor ő kimászott a medencéből testvére falfehér volt, annyira izgult érte.

A magyar sportoló nem csupán itthon, de Norvégiában is hatalmas népszerűségnek örvend. Dani barátja és nagy riválisa, Alexander Dale Oen májusban szívrohamban elhunyt, ami a magyar sportolót is megviselte. Olimpiai aranyérmének másolatát a verseny után barátjának ajánlotta fel a híresség.

„Az ő halála engem sokként ért. Napokig nem tudtam rendesen edzeni. A győzelmem után sem voltam 100 százalékosan boldog, hiszen ő nagyon jó barátom volt. Már korábban elhatároztam, ha megnyerem az olimpiát, felajánlom a családjának az érmem másolatát. Már felvettem a kapcsolatot a MOB-bal, folynak a levelezések és úgy tűnik sikerül megtalálni a megfelelő utat. Ha ez sikerül, utazom Norvégiába, hogy átadjam a családnak az érmet” – mesélte Dani a Reflektor magazinban.

Az úszó azt is elmondta, hogy most éppen pihen, nyaralni készül szüleivel barátaival. A szerelmi életéről szűkszavúan csak annyit nyilatkozott, hogy most foglalt a szíve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik