Szórakozás

Kirabolták, majd kutyanyakörvvel az ágyhoz kötözték

A hódmezővásárhelyi nyomozók a kisteleki rendőrökkel és a főkapitányság kommandósaival együttműködve néhány órán belül elfogták a gyanúsítottakat.

Kedden éjszaka érkezett bejelentés a Kisteleki Rendőrkapitányságra arról, hogy egy sérült férfi kért segítséget egy állampolgártól – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A helyszínre irányított rendőrök meghallgatták a 26 éves hódmezővásárhelyi férfit, aki elmondta, hogy kirabolták, majd Ópusztaszeren kikötözték és sorsára hagyták.

A férfi kálváriája Hódmezővásárhelyen egy kocsmában indult. Iszogatás közben többen körbe vették, majd pénzt követeltek tőle. A sértett nem akart fizetni az alkalmi ismerőseinek, ezért azok egy autóba kényszerítették, majd elindultak vele. Út közben bántalmazták, elvették tőle az értékeit: készpénzt, mobiltelefonját és iratait. A férfit végül az egyik gyanúsított ópusztaszeri tanyájára vitték, ahol egy viperával ismét megverték, és egy kutyanyakörvvel illetve kötelekkel az ágyhoz kötözték és sorsára hagyták. Néhány órával később tudta magát kiszabadítani. A bántalmazás következtében súlyosan megsérült.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói a Kisteleki Rendőrkapitánysággal együttműködve néhány órán belül megállapították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy férfi személyazonosságát. Kiderült, hogy egyikőjük sem hódmezővásárhelyi, hanem ópusztaszeri és szegedi lakosokról van szó. A rendőrök ezután gőzerővel megkezdték a tartózkodási helyük feltérképezését, majd miután ezt megállapították, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Alosztály kommandósainak segítségét kérték, akik Kisteleken mind a négy gyanúsítottat el is fogták.

Ellenük csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Kihallgatásukat követően a rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartoztatásukat. A házkutatások során az elrabolt mobiltelefon is előkerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik