Szórakozás

Folyékony kokót próbált átcsempészni egy szlovák nő

Folyekony-kokain(1)(960x640).jpg (határ, röszke, kokain)
Folyekony-kokain(1)(960x640).jpg (határ, röszke, kokain)

Autójának ablakmosó-folyadék tartályában próbált átcsempészni a röszkei határátkelőnél mintegy három liter kokaint egy szlovák állampolgárságú nő.

Európában, közúti átkelőn eddig soha elő nem fordult módszerrel próbálkozott egy szlovák 31 éves nő, aki a napokban jelentkezett belépésre Röszkénél egy Skoda Octavia személygépjárművel.

A nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával, Szlovákiából csupán egy pár cipőért ment ki Szerbiába – tájékoztatta a Szeged24-et Némedi Varga Éva.

A NAV Dél-alföldi igazgatóságának szóvivője hozzátette: a pénzügyőrök a tüzetes ellenőrzés során azonnal észlelték, hogy az ablakmosó tartály át lett alakítva, az nincs összekötve a szélvédőmosó rendszerrel. A tartály átalakítását támasztotta alá, hogy kiszerelése közben a láthatóvá váló rögzítő elemek és csavarok közül több hiányzott, illetve eldeformálódott, vagy javított volt. A tartályban lévő folyadék szaga tömény, szerves oldószerre emlékeztetett és nyilvánvaló volt, hogy az nem ablakmosó folyadék.

A pénzügyőrök a tartályból kitöltött mintegy 3 liter folyadékon az előzetes tesztelést elvégezték, melynek eredménye alapján kokain gyanús anyagot találtak. A kábítószer jelenlétét erősítette meg ezt követően a vámhatóság kábítószer felderítésre kiképzett munkakutyája is.

Meglepte a pénzügyőröket az előkerült anyag halmazállapota és rejtekhelye is, hiszen Magyarországon egyedülálló, de Európában is igen ritkán előforduló, jellemzően Dél-Amerikában gyakori a kokain folyékonnyá alakítása és ilyen módon történő elrejtése – nyilatkozta Némedi Varga Éva.

A pénzügyőrök a kokain gyanús anyagot lefoglalták, majd azt a szlovák nővel együtt, feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A nőt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik