Szórakozás

Bőröndnyi pénzt találtak egy gyorsvonaton

Egy lengyel férfi 41 millió forintnyi készpénzt akart behozni Kelebiánál.

Egy bőröndnyi készpénzzel utazott az a lengyel férfi, aki a napokban kívánt belépni az országba Kelebiánál, egy nemzetközi gyorsvonat utasaként.

A férfi a pénzügyőröknek elmondta, hogy bejelenteni való dolgot nem visz magával. Ennek ellenére a pénzügyőrök a férfi csomagjainak szúrópróbaszerű vizsgálata mellett döntöttek. Az utazótáska kinyitása azonban meglepő, eddig még soha nem látott eredményhez vezetett, hiszen a lengyel utas különböző pénznemekben (bolgár leva, török líra, román lej) összesen 147.492 euró összegben, napi árfolyamon átszámítva csaknem 41 millió forint készpénzt hozott magával, amelyről hallgatott, arról nyilatkozatot nem tett – tájékoztatta a Szeged24-et Némedi Varga Éva, a Dél-alföldi NAV szóvivője.

Az európai parlamenti és tanácsi rendelet értelmében valamennyi utas (az EU-ba történő belépés és onnan történő kilépés során egyaránt) köteles bejelentést tenni a határátkelőn a vámhatóságnak a nála tartott 10 ezer euró vagy azt meghaladó értékű készpénzről.

A pénzügyőrök a jogszabályi rendelkezések alapján csaknem 25 millió forintos közigazgatási bírságot szabtak ki a lengyel állampolgárságú utasnak, aki a fennmaradó összeget a vámhatóság igazolása mellett tovább vihette – tette hozzá Némedi Varga Éva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik