Szórakozás

Gyűlölet forródrótot hoztak létre Németországban

Gyűlölet forródrótot létesítettek Németországban, amelyet bárki felhívhat, és kiabálhat, szitkozódhat a vonalban.

Az ötlet, hogy nyissanak meg egy ilyen telefonvonalat, két német reklámszakembertől származik. A forródrót létrehozói szerint az embereknek időnként szükségük van arra, hogy kieresszék a gőzt.

A dühös telefonálókat 1 euró 49 centért hallgatják meg percenként, és el is beszélgetnek el velük. Az operátorok a hívásokat 16-18 óra között fogadják minden nap.

Akadtak ugyanakkor ellenzői is a telefonvonal megnyitásának. Szerintük a telefonkagylóba káromkodás nem segít, hanem még jobban fokozza az ember haragját, és kedvezőtlen pszichés hatásai vannak.

Az ötletgazdák szerint a forródrót igenis hasznos, mert miután kibeszélte – vagy éppen kiüvöltötte – magát a telefonáló, megnyugszik, és az őt körülvevő emberekkel képes lesz nyugodtan, megfontoltan kommunikálni.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy ha nyilvánvalóan pszichés, stresszes betegségben szenvedő hívja a vonalat, és a beszélgetés kicsúszik az operátorok ellenőrzése alól, akkor igyekeznek mihamarabb megnyugtatni az illetőt, majd tanácsolják neki, hogy kérjen segítséget egy szakembertől – olvasható a lenta.ru orosz internetes hírportálon (http://lenta.ru/news/2012/07/19/hate/).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik