Szórakozás

Elkapták a saját családját meglopó férfit

Megtalálta a rendőrség azt a férfit, aki 700 ezer forint értékű arany ékszert emelt el otthonról és adta zálogba azokat két hónappal ezelőtt.

Az édesanya május elején tett feljelentést a rendőrségen, miszerint a nappalija dohányzóasztalán tartott szemüvegtokban lévő aranygyűrűinek nyoma veszett. Azt is elmondta, hogy fiának nem ez volt az első esete, hogy meggyűlt a baja a rendőrséggel, ugyanis korábban nagymamájától lopott készpénzt, és – mivel akkor is ismeretlen helyre távozott – a rendőrség a férfi körözését rendelte el.

A korábbi sérelmek miatt nem lakott együtt anya és fia, de miután a férfinek nem volt pénze, újra megkérte anyját, hadd lakjon nála. Pár hétig rendben is ment minden, aztán eltűntek az asztalról az ékszerek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya adatgyűjtésbe kezdett, ugyanis a férfi az eset után ismeretlen helyre távozott, lakhelyét édesanyja sem ismerte. A felderítő munkának meglett az eredménye: a férfit az éppen aktuális alkalmi munkahelyén találták a rendőrök, ahonnan előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A 30 éves férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, mely során elmondta, hogy egyik munkatársánál húzta meg magát, és nagyon szégyelli magát azért, amit az édesanyjával tett. A rendőrség megtalálta a zálogjegyeket a férfinél és lefoglalta a karika- és pecsétgyűrűket. A tékozló fiúval szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik