Szórakozás

A parkolóban pakolás közben rabolták ki a kisgyerekes családot

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

Szemtanúk segítségével fogták el a tetteseket.

Bevásárlást követően személyautójuk csomagtartójába pakolt a kisgyermekes család vasárnap délután Székesfehérváron, a Holland fasoron lévő áruház parkolójában, amikor egy ismeretlen férfi ellopta a családfő – a két első két ülés közé letett – kézitáskáját.

A család annyira el volt foglalva a pakolással, hogy magát a lopást sem érzékelték, de miután egy másik autós látta a történteket, szólt nekik. Haladéktalanul értesítették a rendőrséget, megadva a menekülő elkövető pontos személyleírását.

A parkolóból nagy sebességgel elhajtó Opel többeknek feltűnt, így sikerült olyan szemtanút is találni, aki az autó rendszámát is megjegyezte. Az adatok birtokában a fehérvári járőrök figyelni kezdték az Opeleket és nem sokkal később a Székesfehérvárt Zámollyal összekötő útról nyíló egyik bekötőúton ráakadtak a keresett járműre és feltartóztatták – tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes a megyei rendőrség szóvivője.

Az autóban ülő 34 éves férfit és 29 éves utasát előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Opeljükből előkerültek a bejelentésben szereplő telefonok, mi több, egy idén januárban történt hasonló módszerrel elkövetett lopásból származó lakcímkártya is. Akkor egy Peugeot-ból tűnt el egy hátizsák, pénztárcával, iratokkal, készpénzzel együtt. A két férfi által használt osztrák Opel Vectráról megállapították az intézkedés során, hogy arra egy Opel Astrára kiadott magyar rendszámot szereltek fel és úgy közlekedtek vele.

Lopás vétsége, visszaélés közokirattal vétsége, valamint egyedi azonosítójel meghamisítása bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók, majd a két büntetett előéletű férfit bűnügyi őrizetbe vették. Egyúttal előterjesztéssel éltek a fehérvári nyomozók az ügyészség felé a két személy előzetes letartóztatása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik