Szórakozás

Betörőbandák sötét napjai

betörő (betörés, betörő)
betörő (betörés, betörő)

Betörőket, tanyafeltörőket és alkalmi tolvajokat fogtak el a rendőrök Csanyteleken, Felgyőn és Tömörkényen.

Egy négytagú társaság mintegy 250 ezer forint értékben lovasított meg cigarettát – közölte a Szegede24-el Jázsai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Nem voltak válogatósak, így öt különböző fajta dohányáru is bekerült a két nagy zsákba, amiben elcipelték a zsákmányt még áprilisban az egyik tömörkényi élelmiszerüzletből. A cigitolvajok egyike kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, melyben elmondta, hogy egy csákánnyal feszítették fel a bolt ajtaját. A tömörkényi férfiak ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Három felgyői férfi érdeklődését a cigik helyett inkább egy fűkasza keltette fel június elején. A 28, 27, és 19 éves jóbarátok egy tömörkényi tanyán szemelték ki a mintegy 80 ezer forintot érő szerkezetet, de a szemfüles rendőrök elől hiába próbálták elrejteni az illegálisan megszerzett eszközt. Ők is lopás megalapozott gyanúja miatt váltak büntetőeljárás alanyaivá.

Néhány nappal ezelőtt egy újabb banda indult „beszerző útra”. Mindezt hiába tették, ugyanis a csanyteleki és csongrádi rendőrök hamar a nyomára bukkantak annak a több mint 50 ezer forint értékű zsákmánynak, amit az egyik felgyői tanyáról tulajdonítottak el. A két felgyői férfit elektromos gépek tápkábelei, rézkábelek és két mázsa morzsolt kukorica ellopásával is megalapozottan gyanúsít a Csongrádi Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik