Szórakozás

Csiki-csuki a határon: szökni próbált az embercsempész

Határőr (Határőr)
Határőr (Határőr)

Vissza akart futni Szerbiába az embercsempész, miután az általa vezetett 17 fős csoportot elfogták a rendőrök Tiszasziget külterületén ma hajnalban.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség közös járőrei egy nagyobb csoport határsértőre lettek figyelmesek ma éjszaka Tiszasziget külterületén, akik Magyarország felé sétáltak – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A járőrök további erősítést hívtak, elrejtőztek, majd amikor a csoport a közelükbe ért, lecsaptak rájuk. A rendőrök ott el is fogták mind a 17 határsértőt, azonban az őket segítő embercsempész elkezdett Szerbiai irányába szaladni. A rendőrök a 60 éves szerbiai férfi után rohantak, aki még akkor sem akarta feladni, amikor utolérték őt az egyenruhások. A járőrök végül megbilincselték és előállították. Ellene őrizetbe vétele mellett embercsempészés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az általa segített afgán, szomáliai és koszovói állampolgárok közül négyen nem először próbáltak hazánkba jutni a zöld határon keresztül, így velük szemben szintén büntető-, míg társaik ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Eközben Röszke külterületén is határsértőket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei. 4 afgán és 4 bangladesi állampolgár került rendőrkézre, közülük az egyiket egy szolgálaton kívüli rendőr jelzése alapján fogták el a járőrök. A korábban előállított 17 illegális migránshoz hasonlóan várhatóan őket is kitoloncolják az országból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik