Szórakozás

Elfogtak két vásárhelyi betörőt

betörő (betörés, betörő)
betörő (betörés, betörő)

Egy 46 és egy 21 éves férfit vett őrizetbe a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság.

Március végén a Kossuth Olvasókörből érkezett bejelentés a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, hogy ismeretlen tettesek betörtek az épületbe, majd onnan különféle műszaki cikkeket, főként szerszámgépeket vittek magukkal mintegy kétszázezer forint értékben – mondta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy 46 és egy 21 éves helybeli férfi, akik ellen korábban hasonló bűncselekmények miatt már folytattak büntetőeljárást. A bizonyítékok alapján mindkét férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Az is kiderült, hogy korábban egy telephelyre is betörtek, ahonnan szintén műszaki cikkeket és egy kerékpárt vittek magukkal kétszázezer forint értékben. Az ügy pikantériája, hogy a fiatalabbik gyanúsított korábban éppen itt dolgozott, de időközben elbocsátották.

Egy lakásba is betörtek, ahonnan műszaki cikkek mellett még a gyerekágyat is ellopták.

A két gyanúsítottat a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően őrizetbe vette, a bíróság ma dönt előzetes letartóztatásukról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik