Szórakozás

Sorozatbetörőt fogtak Hódmezővásárhelyen

Betörő (betörő, )
Betörő (betörő, )

22 bűncselekménnyel, köztük betörésekkel és alkalmi lopásokkal gyanúsít a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egy 16 éves helybeli fiatalembert.

Két fiatal az elmúlt hét szerdára virradó éjszaka átmászott egy vendéglő kerítésén, majd az épületbe bejutva ellopta az ott lévő pénztárgépet és az abban lévő váltópénzt – mondta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Renőr-főkapitányság sajtóreferense. Nem sokkal később egy lakóház kerítését bontották ki, ahonnan egy segédmotoros-kerékpárt vittek magukkal.

A bejelentéseket követően a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként hamarosan a rendőrök látókörébe került a 16 éves helybeli fiatalember. A beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok eredményeként tegnap reggel előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Ennek során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy március közepétől kezdve összesen 22 bűncselekményt követett el részben egyedül, részben társával, melyek többsége betörés. Különösen kedvelte a kocsmákat, az ABC-ket és a vendéglátóhelyeket, ahonnan főként készpénzt, alkoholt és dohánytermékeket lopott el. De járt a strandfürdőben, a vasútállomáson, a piacon, sőt még egy virágüzletben is. A betöréssel okozott kár egyébként jellemzően nagyobb volt, mint a lopott dolgok értéke, de ezzel nem foglalkozott, mert a bűncselekményekből származó pénzt az utolsó fillérig elköltötte.

A fiatalember azt is elismerte, hogy egy tucatnyi lezárt, illetve lezáratlan kerékpárt tulajdonított el a város különböző részeiről. Egyiket a polgármesteri hivatal elől, miközben édesanyját várta, aki az ügyeit intézte a házban.

A 16 éves fiút a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően őrizetbe vette és előterjesztést tett a fiatalkorúak ügyésze felé az előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik