Szórakozás

Meghalt Robin Gibb

robin_gibb (robin gibb, )
robin_gibb (robin gibb, )

A Bee Gees énekese hosszú ideje küzdött máj- és végbéltumorral, 62 éves korában halt meg. A hírt családja jelentette be.

A Bee Gees tagjai és az egész család nagy fájdalommal tudatja, hogy Robin Gibb távozott közülünk, miután hosszú harcot vívott a rákkal és több műtéten is átesett” – áll a család által kiadott közleményben, amelyben arra kérnek minden rajongót, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét ezekben a nehéz időkben.

Robin Gibben áprilisban több műtétet is végrehajtottak, egy hétig kómában volt a beavatkozások után, de április végén felébredt, és felesége akkor azt nyilatkozta, hogy férje nemsokára új albumot akar kiadni.

Robin Gibb a Bee Geest 1958-ban alapította testvéreivel, Barryvel és Maurice-szal . A zenekar a brit könnyűzene egyik legmeghatározóbb formációjának számít, Robin Gibbet pedig az egyik legjobb brit soulénekesnek tartották.

A legismertebb számaik közé tartozik a Stayin’Alive, a Massachusets, a Night Fever vagy a How Deep is Your Love. A Gibb fivérek a maguk számára írt zenék mellett egyebek közt Barbra Streisandnak, Celine Dionnak, Diana Rossnak, a Destiny’s Childnak és Dionne Warwicknak ís szereztek slágereket.

Hét Grammy-díjat kaptak az évek során és további nyolc jelölésük volt. Nagylemezeikből összesen 120 millió fogyott, de a kislemezekkel együtt 180 millió Bee Gees-lemez kelt el az utóbbi fél évszázadban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik