Szórakozás

Házkutatás a betörőknél: még az áramot is lopták

24.hu
24.hu

2012. 05. 18. 08:56

A betörés után negyed órával egy közúti ellenőrzésen bukott meg három dorozsmai férfi, akikről kiderült, hogy még az áramot is szabálytalanul vételezik.

Kedden éjszaka a Vándor utcában igazoltattak a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy személygépkocsit, melyben szalagfűrészt, rézkábeleket és hosszabbítót is találtak – mondta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrök kérdőre vonták a sofőrt és két utasát, akik először azt mondták, hogy lomtalanításból származnak a tárgyak, majd a további kérdésekre már egymásnak ellentmondó válaszokat adtak. Mivel felmerült, hogy a náluk talált dolgok bűncselekményből származnak, ezért előállították őket a Szegedi Rendőrkapitányságra.

A nyomozás során ki is derült, hogy nem csalt a rendőrök szimata, ugyanis megállapították, hogy a közúti ellenőrzés előtt nem sokkal az Alpári Gyula utca egyik ingatlanába törtek be, és onnan vitték magukkal a tárgyakat.

A 31, 28 és 26 éves helybeli férfiak lakásán a kihallgatásukat követően házkutatást tartottak a rendőrök, ahol újabb bűncselekményre bukkantak. Kiderült ugyanis, hogy a házban engedély nélkül, házilag barkácsolt módszerrel vételezték az áramot, ezért a rendőrség értesítette az áramszolgáltató munkatársait is. Ők megállapították, hogy nemcsak abba az ingatlanba, hanem további szomszédos lakásokba is engedély nélkül, szakszerűtlenül kötötték be az elektromos áramot, ráadásul életveszélyes módszereket is alkalmaztak, ezért azokat eltávolították.

A Szegedi Rendőrkapitányság mindkét ügyben lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Mindhárom férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.