Szórakozás

Magyar zongoraművész a labdarúgó-Eb megnyitóján

Egy szokatlan show részeként egy magyar zongoraművész is fellép június 8-án a labdarúgó-Európa-bajnokság varsói megnyitóünnepségén.

Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra” – fogalmazott György Ádám az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján György Ádám és a Karmatronic direkt az alkalomra készített közös produkcióját várhatóan 300 millióan fogják figyelemmel kísérni világszerte a televízió-képernyők előtt.

A Karmatronic az elmúlt években olyan világhírű előadóknak készített hivatalos remixeket, mint Beyoncé, Shakira, Kelly Rowland, a Pussycat Dolls, a Foster the People vagy Britney Spears, utóbbi tavaly szeptemberi budapesti koncertjére is a Karmatronic-ot választotta előzenekarként.

György Ádám idén januárban a New York-i Carnegie Hall-ban adott teltházas koncertjével ünnepelte 30. születésnapját. Tizenkét éves korában lett a budapesti Bartók Béla Konzervatórium hallgatója, több hazai és nemzetközi elismerés elnyerése után 2005-ben kapta meg a Steinway művésze elismerést; ez indította el nemzetközi karrierjét. A Carnegie Hallban 2008-ban szintén teltházas koncerttel debütált.

A zongoraművész maga is focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének – szerepel a produkció kommünikéjében. Mint írták, György Ádám az elmúlt időszakban sok időt töltött az Egyesült Államokban tavaly megjelent albuma, az Adam Gyorgy Plays Liszt, Bach and Mozart promóciója kapcsán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik