Szórakozás

Fodor Zsóka Győrben ünnepel

Fodor Zsóka Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját követően 1965-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett, majd a kecskeméti Katona József Színházban, a József Attila Színházban, az Irodalmi Színpadon, a Békés Megyei Jókai Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban játszott.

Hihetetlen, de igaz, a színésznő elérte a hetedik „X”-et. Pályája során 25 filmben, több mint 300 színdarabban játszott, közel 240 filmhez adta a hangját. Az országos ismertséget mégis a Barátok közt című szappanopera hozta meg számára, melyben tizenegy évig alakította a mindig aggódó, Magdi anyus szerepét. Aztán a televíziós stúdiót újból a színpad váltotta fel.

Jelenleg a Fogi Színház – Budapesti Bulvárszínház társulatában is játszik Zsóka, a Négy férfi gatyában című vígjátékának főszereplőjeként egy díva, egy ingatlantulajdonos bőrébe bújt bele.

A színésznő lakásában elképzelhetetlen lenne, hogy négy félmeztelen, legatyásodott férfit találjanak egy időben. Már pedig… Itt minden megtörténhet, ha a lakástulajdonos albérlőt keres. Igen ám, de a jelenlegi társbérlők is keresnek valakit. Van, aki férjet, van, aki zongoratanítványt, s van, aki modellt. A szerepek persze néha összecserélődnek és ebből oltári bonyodalmak alakulnak ki. Mindezt olyan partnerekkel a színpadon, akik a komédia fővárosi nagymesterei: Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Dezső.

A humorban gazdag darab május 20-án Győrben debütál, vasárnap 17 órakor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A társulat meglepetéssel készül a születésnapját ünneplő színművésznőnek és a közönségnek egyaránt. A színház a nézők között, az előadás szünetében a zalakarosi 4*-os MenDan Wellness Hotelbe 8 darab 2 főre és 2 éjszakára szóló, kedvezményes szálláslehetőségre jogosító utalványt sorsol ki.

Jegyek még kaphatók a művelődési intézményben (Czuczor Gergely u. 17., tel.: 96/326-522), illetve az interneten, a www.jegy.hu portálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik