Szórakozás

Nem jutottak messzire a fémtolvajok Kisteleken

Mintegy kétmillió forint értékben loptak el különféle tárgyakat ismeretlenek a napokban egy kisteleki, fémmegmunkálással foglalkozó cég telephelyéről.

A tettesek a kerítésen átmászva jutottak be az éj leple alatt az udvarra, ahonnan többek között kovácsoltvas szelepanyagot, lapöntő formát, vascsövet, köracélt, sőt 60 liter gázolajat is vittek magukkal – közölte a Szeged24-gyel Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A tárgyak elszállításához még egy kézikocsit is elkötöttek a helyszínről. Mivel a telephelyet a megrakott kocsival másként elhagyni nem tudták, így még a kerítés egyik oszlopát is kitörték.

A kisteleki rendőrök hamar a tolvajok nyomára bukkantak, akiket elfogásukat követően gyanúsítottként hallgattak ki. A három kisteleki férfi közül kettőt a bíróság azóta előzetes letartóztatásba helyezett, míg harmadik társuk házi őrizetét rendelte el.

A rendőrök az ellopott tárgyak túlnyomó többségét a házkutatás során megtalálták, sőt még a lopott cuccok elviteléhez használt kézikocsit is, amelyet a tettesek a városközeli egyik tóba süllyesztettek el.

Ugyancsak tolvaj járt egy baksi ingatlanon is néhány nappal ezelőtt. Az elkövető itt is az éjszakát választotta tettének elkövetéséhez, azaz egy borona, öntözőcsövekre szerelhető rézcsapok, hűtő ellopásához.

A kisteleki rendőröknek a lopással megalapozottan gyanúsítható személyt hamar sikerült elfogniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik