Szórakozás

Norbi jótékony: segítő szándék vagy ügyes reklámfogás?

Schobert Norbi ezúttal egy bajba jutott családért kampányol. A fitneszguru arra kéri követőit, segítsenek a fiatalon megözvegyült kisgyermekes férfinak.

Nem először áll jó ügy mellé Schobert Norbi. Ezúttal egy kisgyermekeivel egyedül maradt fiatalemberen igyekszik segíteni. A fitneszguru azt kéri, aki olvassa, ossza meg a következő posztot, hogy minél többen támogathassák a gyászoló édesapát.

“Ugye nem szégyen ha sírok? Tiszaújváros. Egy 27 éves Anyuka meghalt. Réka rajongója volt. Begyulladt a füle, az ügyelet elküldte, két nap múlva megtámadta az agyat. Most 20-án lett volna az esküvőjük. 5 éves Mira és a pociból kimentett 32. hétre született Glória maradt. No, meg a svájci hiteles lakás 25 négyzetméter. 40 helyett már 87 a havi törlesztő 15 évre. Eladni lehetetlen. Zsolt nem tud most dolgozni, mert most Ő az Anya. Levittünk pénzt, rajongóink adományait és küldöm nekik a menüm. Nem akarok jótevőként tetszelegni, tisztességes embernek érzem magam e nélkül is. Azért mutatunk példát, hogy Benneteket is megkérjünk valamire: Lájkoljátok és osszátok meg a bejegyzést! Utaljatok legalább egy ötezrest az Édesapa számlájára! (KH Bank 10401969-86755474-87691005 Tóth Zsolt) Ha ezren megtennénk, akkor már kihúznánk majdnem a bajból, bár a szerelmét nem tudjuk visszaadni. Ennyi. Köszönöm. Elnézést, hogy ezzel zavartam. Norbi”.

Schobert Norbinak a legnagyobb közösségi portálon egyre több követője van, ám nagyon gyakran kap hideget-meleget is. Ezúttal azonban azok közül is sokan megosztották vagy pozitívan kommentelték posztját, akik egyébként túlzónak találják a Schobert házaspár folyamatos Facebook-jelenlétét, ahogy többen írják “erőszakos nyomulását”. A Norbi Update oldalon pár óra leforgása alatt közel hatszázan szóltak hozzá a bejegyzéshez, és nem kevesen jelezték, hogy utaltak vagy szándékukban áll pénzt küldeni a bajba került családnak.

Többen arról számoltak be, hogy bár eddig nem voltak kifejezetten rajongói a házaspárnak, de Norbi és Réka mostani gesztusa – és a tiszaújvárosi család tragédiája – őket is meghatotta. “Norbi, Réka nagyot nőttetek a szememben…( az élet árnyékos oldalától sem tartjátok magatokat távol,…sőt!)” – írja például egy kommentelő, de ilyet is olvasni az oldalon: “Nem szoktam megosztani pláne nem ha Update Norbis a dolog…De ez most más.”

Természetesen, ahogy általában, a több száz komment között most is jócskán találni olyanokat, amelyekben megkérdőjelezik Schoberték segítő szándékát. Ezekben a hozzászólásokban többnyire azért kritizálják Norbiékat, hogy ezt a tragédiát is csupán saját népszerűsítésükre fordítják, és csupán azért pózolnak együtt az édesapával és nagyobb lányával, hogy minél nagyobb figyelem terelődjön rájuk és az update-re.

Egy hölgy az oldalon kialakult torzsalkodással kapcsolatban a következőt írja: “Undorító jó pár ember hozzáállás. Gusztustalanul irigyek vagytok! Ti csak a pénzt látjátok az egészben, nem a segítséget, a tragédiát! Szánalmas! Én se vagyok Norbi-fan,de emberileg ez nagyon szép tőlük és mindenkitől aki még csak 100 forintot is utal.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik