Szórakozás

Máris “szedi az áldozatait” az új hőkamera

Hét határsértőt és egy embercsempészt fogtak el csütörtök éjszaka folyamán Tiszasziget térségében a frissen átadott stabil hőkamera segítségével.

A hajnali órákban először három fő mozgását jelezte a csütörtökön átadott stabil hőkamera a település külterületén, melynek eredményeként három koszovói férfit fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Szeged24-nek.

A mozgás miatt a térségbe küldték a kirendeltségre vezényelt osztrák mobil hőkamerás egységet is. Nem sokkal később a stabil hőkamera kezelője ismét jelezte, hogy a focipálya közelében 5 főt lát. A határsértők hiába próbáltak meg elbújni, a stabil és mobil hőkamerák képe alapján a rendőrök gyorsan elfogták őket. Kiderült, hogy egyikük egy szerb embercsempész, aki ellen már beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, így vele szemben őrizetbe vétele mellett büntetőeljárást kezdeményezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A négy török állampolgár idegenrendészeti őrizetbe került, várhatóan hamarosan kitoloncolják őket Magyarországról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik