Szórakozás

Súlyos testképzavarban szenved a híresség? Ráadásul hazudott?

Victoria Beckham kiakasztotta az átlag nőket képviselő szervezeteket. Szerintük a világsztár testképzavaros és kijelentéseivel rossz példát mutat.

Victoria Beckham saját ruhakollekciója óriási sikernek ígérkezett, mert azt állította, hogy mindenféle nőtípusra gondolt. „Azt szeretném, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében, és itt bármelyik nő megtalálja a legmegfelelőbb ruhát, legyen szó bármilyen alkalomról. Nem csak a sovány nők lehetnek divatosak.” – magyarázta Victoria Beckham.

Eredetileg a sztár azt tervezte, hogy mind árban, mind pedig méretválasztékban az átlagos nőket célozza meg. Ám a ruhái olyan drágák, hogy csakis a felső tízezer tagjai engedhetik meg maguknak. Ráadásul, Victoria legutóbbi nyilatkozatából az is kiderült, hogy fogalma sincs az átlag nőkről.

„Szerintem az átlag nő olyan, mint én – kezdte. – Elfoglalt anya, dolgozó nő, szerető feleség, aki szeretne csinos lenni. Nekem is sok gondom van az alakommal. Amikor a ruhákat tervezzük, én képviselem az átlag nőket, nem a modellek. Ők fiatalok és soványak, én az átlag brit női méret vagyok.”

Victoria kijelentése azonban sokakat felháborított. Egy, az egészséges életmódért küzdő szervezet szerint, Beckham szavai is azt sugallják a fiatal lányoknak, hogy ilyen soványnak kell lenniük.

„Victoria Beckham messze nem átlagos alkatú nő, köztudott, hogy szinte éhezteti magát. Ez lenne a jó példa?”- kérdezte az egyesület szóvivője. Mások is megjegyezték, hogy míg a kutatások szerint, az átlag nő 42-es méretű ruhát hord Európában, addig Victoria mérete 32-es.

„Egyértelműen hazudott, ezért elnézést kell kérnie – háborogtak sokan. – Nem nézheti hülyének az embereket. Ha pedig ilyen súlyos testképzavara van, hogy mindezt komolyan gondolja, akkor kezelésre van szüksége. Egy ilyen ember ne legyen példakép a fiatal lányoknak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik