Szórakozás

Elfogták a “becsületes” táskatolvajt

Főként idős nők kezéből tépte ki a táskát egy fiatalember Szegeden az elmúlt egy hónapban.

Több feljelentés érkezett az elmúlt időszakban a Szegedi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy fiatalember a város különböző pontjain főként idős asszonyok kezéből tépte ki a táskát – mondta el a Szeged24-nek Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Miután megszerezte a zsákmányt, elfutott. Egyik alkalommal járókelők is megkergették, így akkor nem járt sikerrel, de végül el tudott menekülni. Két alkalommal olyan erőszakos módon lépett fel az általa megtámadott idős emberekkel szemben, hogy az már rablásnak, nem lopásnak minősült.

Az egyik eset után jelentkezett egy nő a Szegedi Rendőrkapitányságon, aki elmondta, hogy egy furcsa dolog történt vele, ugyanis egy fiatalember visszavitte a tőle ellopott okiratokat. A srác nem mutatkozott be, néhány dolgot mondott csak el magáról, többek között azt, hogy Valentin napon töltötte be a 18. életévét. A nyomozók a tanú által közölt adatok alapján megállapították a gyanúsított személyazonosságát, ami után a rendőrök a fiatalembert egy építkezésről előállították.

Kihallgatása során azt mondta a rendőröknek, hogy azért vitte vissza az okiratokat, mivel „megszólalt a lelkiismerete”, sőt szintén erre hivatkozva elismerte, hogy további kilenc nőt is ő támadott meg Szegeden. A zsákmányolt pénzt elköltötte, a táskákat benne az okiratokkal és a bankkártyákkal pedig kukákba dobta.

A Szegedi Rendőrkapitányság a fiatalember ellen 2 rendbeli rablás, 8 rendbeli lopás és közel 40 egyéb más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást. A garázdaság miatt már büntetett fiatal felnőttet őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik