Szórakozás

Hódítanak a vámpírok és a zombik

Milliókat szegeznek hétről hétre a televízió képernyője elé a természetfeletti képességekkel bíró lényeket felvonultató sorozatok. Mi a titkuk?

Az embereket mindig is foglalkoztatta az élet és a halál kapcsolata. A vámpírok az örök élet titkát tudják, a zombik ellenben visszatérnek a túlvilágról. A nézőket pedig érdeklik a miértek és hogyanok, és persze a szerelmi szálak! Az alábbi sorozatok bővelkednek az előbb felsoroltakban.

True Blood

Magyarra fordítva az „Inni és élni hagyni” címet kapta a széria, melyet Amerikában 2008. szeptemberében mutattak be. A történet középpontjában egy telepatikus képességekkel bíró pincérnő áll, aki beleszeret egy vámpírba. A True Blood berobbant a köztudatba, a vámpíros sorozatok egyik úttörőjeként, s az első évadot egyből Golden Globe- és Emmy-díjra is jelölték.

Vámpírnaplók

A sorozat Amerikában 2009. szeptember 10-én, hazánkban pedig 2010. június 25-én debütált. Az események egy kitalált kisvárosban, Mystic Fallsban játszódnak. A történet a főszereplők szerelmi háromszögére épül, akik természetfeletti képességekkel vannak megáldva. A sorozat számos díjat és jelölést szerzett már, így sikerét nem csupán a rajongók népes tábora jelzi.

The Walking Dead

Ezt a sorozatot hazánkban nem vetítik, de Amerikában nagy kedvenc. 2010-ben indult a széria, megfertőzve zombi-lázzal a nézőket. A történet szerint Amerikát valamilyen járvány következtében ellepik az élőhalottak. A főszereplők próbálnak életben maradni, kiutat találni a kilátástalanságból, reménykednek a lehetetlenben. 2011-ben a The Walking Dead-et Golden Globe-ra jelölték a Legjobb drámai televíziós sorozat kategóriában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik