Szórakozás

Hétfő hajnalban is próbálkoztak a déli határnál

A hosszú hétvége után újra próbálkoztak az illegális határátlépők,viszont kevés eredménnyel jártak.

Kevéssel négy óra előtt Mórahalom külterületén 11 illegális migránst fogtak el az egyenruhások, ugyanis egyikőjük sem tudta igazolni személyazonosságát, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük – mondta el a Szeged24-nek Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A tucatnyi határsértő közül egy afgán házaspárral, három egyiptomi férfival, valamint egy pakisztáni állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás is indult.

Fél órával később újabb csapatra bukkantak a rendőrök: egy 5 fős afgán család igyekezett Ásotthalom külterületén egy olajgyűjtő telepnél megbújni, sikertelenül. Mivel az afgán asszony, négy gyermeke és a nagybácsi sem személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Reggelre egy óra leforgása alatt további 8 fővel bővült az illegális migránsok száma. Egy palesztin állampolgárt Mórahalom külterületén fogtak el az egyenruhások, majd ugyanitt egy 7 fős család került rendőrkézre. Egy éppen munkába tartó kolléga lett figyelmes a kis csoportra, amint egy tanyához közel sétáltak az út mentén. Idegenrendészeti eljárást vont maga után az eset, ugyanis az afgán apa, anya és 5 gyermekük nem tudta igazolni személyazonosságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik