Szórakozás

Damu anyagi csődben

Menyasszonya munkahelye megszűnt, a maradék munkájából pedig nem futja annyira, hogy vidéken élő rokonságát meglátogathassa Damu Roland. Az ítélet napja pedig közeleg.

Alig egy hete maradt Damu Rolandnak, hogy felkészüljön élete eddig legnehezebb napjára. Ügyében a másodfokú bírósági tárgyalás második tárgyalási napját tartják. Jó esély van arra, hogy az utolsót. A múlt kedden elnapolták a tárgyalást. A kérdés az, a bíróság úgy ítéli-e meg, hogy valóban nem volt elég alapos az elsőfokú bíróságon lezajló per, és az azóta esetlegesen felbukkant tanúk, és bizonyítékok tükrében újra kellene-e tárgyalni Damu ügyét a kezdetektől? Vagy az objektív bizonyítékok és tanúvallomások alapján megalapozott lehet a jogerős ítélethozatal? Utóbbi esetén nem elképzelhetetlen, hogy Damunak a Markó utcából egyenesen a börtönbe vezet majd az útja. Az eshetőség terhével a vállán azonban egyelőre a hétköznapjaival is meg kell küzdenie. A Hír24 információi szerint ráadásul menyasszonya, Jucika nemrég elvesztette az állását. A zuglói cukrászda, ahol eddig dolgozott, bezárt. Szerencséjére sikerült hamar elhelyezkednie, most egy gyrososnál szolgálja ki a vendégeket. Roland nem ilyen szerencsés.
– Munkáinak kilencven százalékát vesztette el az ügy kirobbanása után, ez azóta sem változott. Az a maradék szinkron-munka pedig csak néhány órás elfoglaltságot jelent, így nem csoda, hogy nem élnek nagy lábon – magyarázta ügyvédje, Dr. Ruttner György.


Damu és Ruttner érkezik a tárgyalásra – Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Roland így az elkövetkezendő napokat is a fővárosban tölti, nem látogathat haza rokonaihoz, barátaihoz Debrecenbe és környékére. De mint mondja, hisz benne, hogy ezentúl is lesz ár lehetősége.
– Az az Isten, akiben én hiszek, az áldja meg a Ruttner Györgyöt, a másodfokú bíróságot, és azokat, akik nekem hisznek. Akármekkora erőkkel nézek szemben, egy dolog tartja bennem a remény, igazság csak egy van. Én ebben hiszek. És meg kell büntetni mindenkit, aki családon belül bántalmazza a gyengébbik nemet, aki nemi erőszakot követ el, de ártatlanul ne ítéljenek el senkit – magyarázta a Hír24-nek, majd a jelenlegi nehézségeikről is megemlékezett. – Tény, hogy nem élünk nagy lábon, a párom édesanyja főz ránk, amikor csak tud.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik