Szórakozás

Nőnapon is próbálkoztak a határsértők

Virág helyett idegenrendészeti eljárás jutott a Nemzetközi Nőnapon annak az afgán nőnek és öt fős családjának, akiket Röszke külterületén fogtak el a határőrök.

Az afgán házaspár négy gyermekével nem tudta igazolni magát, így eljárás indult ellenük, a gyermekeket a Békéscsabai Őrzött Szállásra szállították – mondta a Szeged 24-nek Jászai Linda a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Csütörtökön a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Migrációs Osztálya két algériai férfit igazoltatott a Mars téri autóbusz pályaudvaron, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult, ugyanis nem tudták igazolni sem személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat.

Délutánra sem csendesedett a „forgalom”: Ásotthalom külterületén egy erdő szélén hat afgán férfivel szemben intézkedtek a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai. Hasonló sorsra jutottak, mint a délelőtt folyamán próbálkozó társaik.

Egy kisebb csoport terve hiúsult meg a késő esti órákban Tiszasziget külterületén, amikor bánatukra a rendőrök elfogták őket. A 11 szomáliai és 4 koszovói állampolgár két gyermekkel nem tudta igazolni sem személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A nap végére a teljes létszám két további határsértővel bővült: egy bosnyák férfit és szomáliai úti társát egy mezőgazdasági területen fogták el az egyenruhások Tiszasziget külterületén. Eredmény: idegenrendészeti eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik