Szórakozás

Nagyüzem volt a vásárhelyi rendőrkapitányságon

Három többszörösen bűntett előéletű bűnözőt vettek ismét őrizetbe a nyomozók egyetlen nap alatt.

Vasárnap délután az egyik hódmezővásárhelyi hipermarketben értek tetten a biztonsági szolgálat munkatársai egy 19 éves fiatalembert, aki 15 éves társával különféle kozmetikai cikkeket tulajdonított el több mint 30 ezer forint értékben – nyilatkozta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozás kiderítette, hogy a 19 éves fiatalember vette rá a fiút arra, hogy vele közösen lopjon, ezért a rendőrök lopás mellett kiskorú veszélyeztetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatal férfit a vásárhelyi nyomozók őrizetbe vették, a bíróság pedig el is rendelte előzetes letartóztatását.

Egy 21 éves fiatalember is rács mögé került a hét elején. Őt azzal gyanúsítják a vásárhelyi nyomozók, hogy január végén behatolt egy helyi ingatlanba, ahonnan készpénzt, élelmiszert, horgász eszközöket, ruhaneműt és okiratokat lopott el mintegy 350 ezer forint értékben. A rendőrök gyanúja szerint ugyancsak ő volt az, aki március első napján egy másik vásárhelyi házba is be akart törni, de ott végül nem járt sikerrel. A fiatal gyanúsított már több alkalommal volt büntetve, ezért kihallgatását követően a rendőrség őt is őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amiről a Szegedi Városi Bíróság holnap reggel dönt.

Egy másfél éve történt betörési ügyet is sikerült megoldania a vásárhelyi nyomozóknak. 2010. szeptember 30-ára virradó éjszaka ugyanis betörtek az egyik szövetkezet irodájába, ahonnan készpénzt és műszaki cikkeket vittek el közel félmillió forint kárt okozva.

Akkor nem sikerült megállapítani az elkövető személyazonosságát, de most új információ merült fel, ezért a nyomozók ismét elővették az ügyet. Ennek eredményeként tegnap előállítottak egy 46 éves férfit, akit meg is gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetésével, majd őrizetbe vették. Őt is jól ismerik már a vásárhelyi rendőrök, ugyanis a férfi vagyon elleni bűncselekmények miatt már hosszú éveket töltött börtönben. Hogy újra rácsok mögé kerül-e, arról a bíróság a napokban dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik