Szórakozás

Félti a fiát a magyar sztár: óriási lehetőség, de daráló is a TV2 műsora

Sikerre és kudarcra is felkészítette fiát Gerendás Péter.  Dávid a Megasztárban próbálja megvalósítani vágyait, és reméli, ha a közönség megismeri, akkor saját jogán, és nem a "híres ember gyerekeként" emlegetik.

Régi álma teljesült Gerendás Dávidnak azzal, hogy bejutott a TV2 Megasztárjában a legjobb 24 előadó közé. A 28 éves fiatalember a Five örökzöld slágerével, a Keep on Movinnel énekelte be magát a zsűri szívébe. Az ítészeket azonban – ahogy elmondták -, nem a fiú hangja, sokkal inkább a személyisége nyűgözte le, olyannyira, hogy bizalmat szavaztak neki.

A bemutatkozáskor természetesen az is kiderült, hogy Dávid a közismert élőadó, Gerendás Péter legidősebb fia, aki azonban nem szeretné, ha édesapjához hasonlítanák. “Van jobb tulajdonságom is, mint az apukám” – jelentette ki nevetve a fiú.

Gerendás Péter a Hír24-nek elmondta, korábban le akarta beszélni Dávidot arról, hogy zenésznek álljon, de ma már nem szeretné befolyásolni a fiát. Az énekes arról is mesélt, hogy felemás érzései vannak a tehetségkutatókkal kapcsolatban. “Vitathatatlan, a Megasztár hatalmas kiugrási lehetőség, de mindemellett egy daráló is. A tehetségkutatók csillogó világa téves képet fest a zenészek életéről. A nézők azt gondolják, ilyen egyszerű sztárrá válni. Pedig ez egy szakma, ezt el kell sajátítani, meg kell tanulni” – vélekedik a zenész. “Ráadásul ‘túltermelés’ van, évek óta egymás után indulnak az újabb és újabb tehetségkutatók, a felfedezettek nagy része pedig gyorsan eltűnik a süllyesztőbe” – tette hozzá Gerendás Péter. “Zenésznek lenni folyamatos munka, az ember mindig lép egy kicsit előre, kicsit fejlődik. Az üstökös-effektust nem tartom egészségesnek” – szögezte le.

“A hirtelen jött ismertség óriási veszélyekkel jár, de erre felkészítettem Dávidot. Arról is beszélgettünk, hogy a sikert majdnem ugyanannyira nehéz kezelni, mint a kudarcot” – mesélte a híres édesapa, aki azonban elég érettnek látja gyermekét ahhoz, hogy jól vegye az akadályokat. “Ráadásul általam egészen kiskorától kezdve belelátott ebbe a világba” – tette hozzá.

Gerendás Péter elmondta, hogy az ő ismertsége természetesen olyan kérdéseket vet fel, amelyek egy nem zenészcsaládból származó énekes esetén fel sem merülnek. Azt azonban hangsúlyozta, sem ő, sem Dávid nem szeretné, ha bármiképpen is összehasonlítanák őket. “Nem szabad relativizálni, még családi alapon sem, Dávid önálló személyiség” – vélekedik a zenész, aki egyébként kíváncsian várja, hogyan szerepel majd fia a párbajadásban.

Ha lemaradtál Gerendás Dávid produkciójáról, most megnézheted:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik