Szórakozás

A főnyomozó állítja: a Viszkis egy ketyegő bomba

Labancz Ferenc tiltotta meg, hogy hátba lőjék Ambrus Attilát! A főnyomozó szerint a Viszkis méltatlanul lett Robin Hood.

Ambrus Attila egy egykori rendőrnek köszönheti életét! A főnyomozó és a Viszkist később elfogó kollégája egy valamiben egyetértett: érthetetlen a számukra, hogyan lehetett az egykori bankrablóból majdhogynem sztár. Labancz Ferenc a Frizbi felvételén arra emlékezett, miként mentette meg a rabló életét.

“Egy Üllői úti bankoz riasztottak minket, én voltam a parancsnok. Akkor még annyiból dolgoztunk, amennyit a helyszínen láttunk. Egy hatalmas tízemeletes épületsor, a bankban meg a rabló. Tüzet is nyitott ránk, egy tárat is kiengedett. Az egyik kolléganőm az autó alá feküdt, remegett, annyira félt. Egy “zöldfülű” rendőrömet küldtem a hátsó kijárathoz. Ott fel is tűnt a Viszkis egy tússzal, azt hitte, tiszta a terep, visszalökte a civilt, és futásnak eredt. Nagyon jó fegyvereink voltak már akkor, a kollégám nem lőtt. Megtiltottam neki, hogy hátba lője. Úgy éreztem, hátulról ez nem lenne szép” – magyarázta a főnyomozó, aki azt sem titkolta, lehetőség szerint mellbe “kellett volna” lőniük Ambrust.

Osváth László, a terrorelhárítás egykori vezetője volt az, aki elfogta a Viszkist. Ők talán azért nem lőttek, mert Ambrus számított rá, hogy akár ez is bekövetkezhet.
“Miután tudattuk vele, hogy körbevettük az épületet, kikiabált az ablakon, hogy nem jön ki az erkélyre, mert lelőhetik. De, ha bemegyünk, megadja magát. Így is volt, egy gatyában, hason feküdt, tarkóra tett kézzel. Whiskey-t nem találtunk. Paprikás krupmlit igen, nagyon jó illata volt” – tette hozzá a műsorvezető kérdésére.

A TV2 show-műsorában azt is megemlítették, hogy azóta is több olyan banki dolgozóról tudnak, akik rettegnek Ambrus támadásai óta. A két rendőr pedig úgy vélekedett, nem hiszik, hogy Ambrus jó útra térhet, és az sem lepné meg őket, ha újra bűncselekményeket követne el.

“Egy ketyegő bomba” – summázta Labancz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik