Szórakozás

Tárgyalása előtti éjszaka is lopni ment

Nagyon megkedvelhette Szentes egyik sörözőjét az a 37 éves fábiánsebestyéni lakos, aki az elmúlt évben három alkalommal is betört és hol édességet, hol készpénzt, valamint szeszes italt és cigit is meglovasított.

Éppen emiatt a bűnös cselekménye miatt a Szentesi Városi Bíróság vele szemben elmarasztaló ítéletet hozott első fokon, de fellebbezett a döntés ellen és a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék február 15. napjáratűzte ki az újabb tárgyalás időpontját.

A férfi ezt megelőző éjszaka úgy döntött, hogy fél liter pálinka elfogyasztása után motorra pattan és még egyszer meglátogatja kedvenc sörözőjét. A probléma az volt, hogy ezt ismét zárás után tette. Felfeszítette a kocsma ablakát, majd beugrott a talponállóba és begyűjtött néhány üveg szeszes italt, cigit, némi készpénzt és édességet is. A helyszínen még megivott pár üveg sört, és néhány deci töményt, majd a zsákmányát a motorra erősítette és ittasan hazarobogott.

A másnap délelőtti tárgyaláson – amelyet a korábban elkövetett cselekményei miatt tartottak – a Szegedi Törvényszék 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit. A rendőrök az ítélethirdetés után azonban a Valentin napi cselekményei miatt előállították. A férfi bevallotta az immár negyedik alkalommal elkövetett tettét és a házkutatás alkalmával elő is kerültek az ellopott áruk.

A Szegedi Törvényszék által kiszabott ítélet letöltését 1 hónap múlva kellett volna megkezdenie, de tekintettel arra, hogy a bűnismétlés veszélye fennáll, a rendőrség szerdán őrizetbe vette a kocsmai szarkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik