Szórakozás

Újabb költségcsökkentés az RTL Klubnál? Durva, ami kiderült

Az utóbbi időben kevesebb költségtérítést fizet a ValóVilág éjszakai háttérműsora a vendégeknek, mint korábban – állította nemrég az egyik volt RTL-es a Hír24-nek. Ez esetleg egy újabb költségcsökkentés első lépése?

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, ősszel indult el az RTL Klubnál egy nagyobb létszámleépítés, melynek számos ismert arc is az áldozatául esett. Többek között Csonka Andrásnak, Keleti Andreának, Détár Enikőnek, István Dánielnek, Kumin Viktóriának is távoznia kellett az egyik legnagyobb kereskedelmi csatornától. A vezetők nem titkolták, csakúgy mint számos más helyen, az RTL Klubnál is költségcsökkentésre volt szükség, ez indokolta a létszámleépítést.

A napokban a Hír24 úgy értesült, hogy újabb megszorításokra került sor, nevezetesen már a vendégek tiszteletdíján is spórol a csatorna. Az egyik volt RTL-es azt állította, hogy míg korábban költségtérítést és némi tiszteletdíjat is adtak a ValóVilág éjszakai háttérműsorában, addig ezt legutóbb már nem akarták neki kifizetni. Állítása szerint azt az ajánlatot kapta, hogy vagy csak autót küldenek érte, vagy csak a pár ezer forintos tiszteletdíjat kapja meg.

Kolosi Péter programigazgató a Hír24 érdeklődésére elmondta, olyasfajta költségcsökkentésről nem tud az RTL Klubnál, mint amiről a Hír24-nek nyilatkozó személy beszélt. Hozzátette, ők általában a beszélgetős műsorokba meghívott vendégeknek nem fizetnek tiszteletdíjat, gondoljunk itt például a Reggelire vagy a Csak csajokra. Kivételt képeznek azok, akiket rendszeresen szerepeltetnek, nekik fizetnek gázsit, de itt is csak kisebb összegről van szó.

A Cool Tv-én sugárzott BeleValó világ sajtósát is megkérdeztük az állítólagos költségcsökkentésről. Állítása szerint a meghívottak semmivel nem kapnak kevesebb pénzt, mint korábban. Hozzátette, ebben a műsorban – a szokásos gyakorlattól eltérően – azért fizetnek a vendégeknek költségtérítést, mert éjszakai forgatásról van szó. Az elmondottak tükrében tehát nehéz eldönteni, ki mond igazat az állítólagos költségcsökkentésről, persze nekünk nem is tisztünk állást foglalni ebben az ügyben.

<

Ha már gázsiról van szó, a Hír24 annak is utánanézett, hogy a ValóVilágba nemrég beköltözött sztárok, nevezetesen a VV4 egykori szereplői ingyen vagy pedig pénzért parádéznak egy héten keresztül. Tulajdonképpen még az sem lenne meglepő, ha nem kapnának gázsit, hiszen, amíg bent vannak, gyakorlatilag semmire nincs gondjuk, ingyen ehetnek, ihatnak, lakhatnak, sőt szórakoznak is. Ezzel szemben mégsem honorárium nélkül kell produkálniuk magukat, bár azt, hogy mennyi pénzt kapnak erre az egy hétre, hivatalosan nem akarták elárulni.

Mint megtudtuk, az exvillalakók azért kapnak fizetséget a villába való beköltözésükért, mert ebben az esetben már ők is sztárvendégnek számítanak. Az mindenesetre elgondolkodtató, mennyire furcsa dolog azért fizetni, hogy valaki a sárga földig leigya magát, majd gusztustalan dolgokat műveljen a kamerák előtt. Ugyanis a műsorban erre is volt példa az elmúlt napokban.

Mindeközben a villalakók azért kampányolnak, hogy éhező gyerekeknek gyűjtsenek pénzt. Azt gondoljuk, igencsak nemes gesztus lenne, ha a VV4 játékosai a mostani gázsijuk egy részét felajánlanák a Minden gyerek lakjon jól alapítványnak, talán így valamelyest feledtetni tudnák azt, amit jelenleg a luxusbörtönben művelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik