Szórakozás

Damu szórakozik a bírósággal

Csütörtökön ismételten tárgyalási napot tartottak Damu Roland egy korábbi ügyében, a színész sokadszorra sem jelent meg a bíróságon.

“Zaklatja”, sőt “veri a nőket” – írták a lapok közel öt évvel ezelőtt a Jóban-Rosszban egykori színészéről, aki személyiségi jogi pert indított a témával foglalkozó lapok kiadói ellen. Gyakorlatilag a három legnagyobb médiabirodalomnak ment neki, a tárgyalássorozat pedig a mai napig tart. Damu időközben több alkalommal is ügyvédet cserélt, a legutóbbi tárgyalásokon azonban már sem ő, sem az őt képviselő jogi szakember nem jelent meg. Csütörtökön sem. Úgy tudjuk, hogy a számára postázott idézéseket rendre nem vette át vagy kézbesítetlenül jutottak vissza a feladóhoz.

Azóta a színészt elbocsátotta a tv2. Szintén 2007-ben, de az említett cikkek megjelenése után egy kolléganőjét ütötte meg, akivel egy taxi miatt szólalkozott össze egy stábbulit követően. 2010 őszén pedig bilincsben vitték el Damut a rendőrök, hiszen a vád szerint bántalmazta, megerőszakolta, sőt, személyi szabadságban is korlátozta akkori menyasszonyát, P. Tímeát. A színész első fokon hat év börtönt kapott, a másodfokú tárgyalást március 7-én tartják az ügyben.

A Hír24 elérte Dr. Ruttner Györgyöt, aki a büntetőügyében a jogi képviseletét látja el. A csütörtöki tárgyalásról és ügyről munkatársunktól értesült.

Természetesen igyekszem az ügyfelemnek mindenben a segítségére lenni. Nem tudtam a tárgyalásról, de természetesen beszerzem a szükséges információkat és megtesszük a szükséges lépéseket. Az ügyfelem lakcímét pedig a bíróság rendelkezésére bocsátjuk, hogy a következő tárgyalási napon már jelen lehessen – mondta ezzel kapcsolatban Dr. Ruttner.

Egyelőre az sem kizárt, hogy a következő, májusi tárgyalási napon már nem lesz nehéz megtalálni a színészt, hiszen ha a másodfokú büntetőügyében jogerősen börtönbüntetésre ítélik, a “lakcíme” könnyen hozzáférhetővé válik a hatóságok számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik