Szórakozás

Casandra jóslata: közelít a világvége

Az, hogy sorra távoznak közülünk a legnagyobb művészek, szintén azt bizonyítja, hogy közelít a világvége – állítja Casandra, aki asztrológiával és jövendőmondással is foglalkozik.

Elsőre ugyan valóban meglepő, sőt bizarr ez az állítás, de Casandra levezette, mire is gondol pontosan.

“Számos elmélet van arról, mikor és hogyan következik be a világvége. Én hiszek abban és a számításaim is azt mutatják, hogy bizony közel a vég. Ennek egyik jelét már is láthatjuk. A társadalmunk kezd elértéktelenedni, a legnagyobb művészek sorra hunynak el. Eddig még senkinek nem tűnt fel, az elmúlt hónapokban mennyi tragédia következett be? Gondoljunk csak Böröczky József, Mary Zsuzsi, Garas Dezső és Csurka István halálára. Szerintem ez már jel, még ha esetleg sokan meg is mosolyogják” – mondja Casandra.

A jósnő azt állítja, sajnos itt még nem ért véget a halálesetek sora. Azt mondja, néhány hónapon belül újabb nagy művész távozik közülünk, akinek a nevét is elárulta. Természetesen ezt mi nem szeretnénk nyilvánosság elé tárni, hiszen nem lenne ízléses, arról nem beszélve, hogy ez csak egy jóslat, nem pedig tudományos állásfoglalás.

Casandra szerint csapások sora következik hamarosan. Mindez kicsiben valóban az ismert emberek között jelentkezik majd először, ami figyelmeztető jel lesz számunkra, gyakorlatilag előrevetíti, mi vár ránk. Casandra szerint nem véletlen, hogy celebek rettenetes betegségekben szenvednek, gondoljunk csak George Michael életveszélyes tüdőgyulladására. Ilyen szenvedésben a világvége eljövetelekor sokaknak lehet majd része – fenyeget a “szakember”, aki emlékeztetett Mary Zsuzsi szellemének felbukkanására is, amit ő szintén a világvége előtti figyelmeztetésnek tart.

A legtöbben persze megmosolyogják Casandra érveit, azt mondják butaságot állít, a halálesetek gyors egymásutánja pusztán véletlen. Ha az észérveket vesszük figyelembe, valóban ez a megállapítás tűnik hitelesebbnek, de hát láttunk már meglepő dolgokat.

Mindenesetre az tény, hogy az emberek jelentős része hisz a világvége-elméletben, amire a pszichológusok szerint a tudatalattinknak szüksége van. A félelem az ismeretlen eljövetelétől ugyanis adrenalint termel, ami jót tesz a teljesítőképességünknek, és az elménket is frissen tartja. Tehát azok, akik mindenféle rémtörténetekkel, bolygóközi ütközésekkel, szökőárakkal, klímakatasztrófával riogatnak bennünket, talán még jót is tesznek nekünk.

Ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy a világvége eljövetelét hirdetni üzleti szempontból sem rossz. Azok, akik erről írnak, készítenek filmet vagy éppen túlélőkészletekkel állnak elő, bizony busás bevételre számíthatnak. És hogy vélhetően a vég eljövetele csak kamu, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy minek dolgoznának feleslegesen és minek törekednének kisebb vagyon felhalmozására ezek az emberek, ha ők tényleg meggyőződéssel hinnének a világ elpusztulásában…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik