Szórakozás

Slash májusban jelenteti meg második szólólemezét

Második szólóalbumát jelenteti meg hamarosan Slash, a Guns N' Roses egykori gitárosa, Grammy-díjas zenész-dalszerző.

A jelenleg még cím nélküli lemez május 21-én jelenik meg Slash saját kiadójánál, a Dik Hayd Internationalnél a Roadrunner terjesztésében.

Két évvel ezelőtt megjelent első, cím nélküli saját albumán számos rocksztár működött közre, köztük Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Dave Grohl, Ian Astbury, Lemmy Kilmister és Chris Cornell. Az új albumra Slash megtartotta az első albumról az énekes Myles Kennedyt, valamint Eric Valentine producert, mellettük Brent Fitz dobost és Todd Kerns basszusgitárost vonta be a munkálatokba – közölte az album magyarországi forgalmazója, az mTon kedden az MTI-vel.
A dalokat Slash és Kennedy közösen írták, az album készítésének teljes folyamatát kamerák rögzítették.
“Myles két dalt énekelt az első lemezemen, ami arra inspirált, hogy a turnéra őt vigyem magammal, most pedig már minden dalt ő énekel. Zeneisége, dalszövegei és a torka is fantasztikus” – fogalmazott Slash az album énekeséről.
A többiek kapcsán elmondta, hogy Brent Fitz az egyik legjobb dobos, akivel valaha zenélt, erőteljes a játéka, Todd Kerns pedig “rendkívül tehetséges basszusgitáros, kreatív és gyorsan tanul, nem mellesleg énekelni is tud”. Eric Valentine producerről szólva Slash úgy fogalmazott: muzsikus is, de ugyanolyan remek hangmérnök.
Már körvonalazódik egy turné, amely Amerika mellett Európát, Ázsiát, Ausztráliát és a tervek szerint Dél-Afrikát is érintené.
A fekete cilinderéről, sötét napszemüvegéről és göndör fürtjeiről is híres Slash-t csaknem negyedszázada a világ egyik legjobb gitárosaként tartják számon. A Guns N’ Roses-zal négy albumot rögzített, aztán kettőt Slash’s Snakepit nevű csapatával, és szintén kettőt a Velvet Revolverrel, amely a Guns N’ Roses háromötöde, hiszen Slash mellett Duff McKagan a basszusgitáros és Matt Sorum a dobos. Közben közreműködött többek között Lenny Kravitz, Michael Jackson, Ray Charles vagy Stevie Wonder lemezein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik