Szórakozás

Szétszedi az ügyvédi kamara VV Esztert? Mindennek vége?

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke elrendelte a fegyelmi eljárást Dadi Eszter ellen, aki vasárnap kiesett a ValóVilág játékából. Az ügyvédnő erről hivatalosan még nem kapott értesítést.

Azt, hogy vizsgálatot kezdeményeznek az ügyvédnő ellen, már korábban is tudtuk, arról ugyanis Fekete Tamás, az Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának elnöke tájékoztatta a Hír24-et. Az eljárást azonban felfüggesztették, míg Eszter a luxusbörtönben tartózkodott, ahhoz ugyanis őt is meg kell hallgatni, erre azonban a bezártsága miatt eddig nem volt lehetőség. Azt, hogy az exvillalakónak mikor kell a bizottság elé járulnia, egyelőre senki nem tudta megmondani. Az azonban kiderült, hogy amennyiben a fegyelmi eljárás során Esztert elmarasztalják, úgy akár figyelmeztetésre, megrovásra és pénzbírságra is számíthat, legrosszabb esetben a kamarai tagságát is felfüggeszthetik. Ez utóbbi esetben nem gyakorolhatja az ügyvédi hivatását, ami hatalmas veszteség lehetne számára. A kamaránál azt is elmondták, azt vizsgálják majd az eljárás során, hogy Dadi Eszter hivatásához méltatlanul viselkedett vagy sem.


Fotó: RTL Klub

Természetesen az ügyvédnőt is megkerestük a kialakult helyzettel kapcsolatban, aki kijelentette, hivatalosan nem kapott értesítést arról, hogy fegyelmi eljárás indult volna ellene. Ugyanakkor arról tud, hogy személyével kapcsolatban vizsgálatot kezdeményeztek az ügyvédi kamaránál. Azt azonban furcsának tartja, hogy ezt az eljárást a villába költözése után egy nappal már elindították, holott akkor még senki nem tudta, mit csinál majd vagy hogyan viselkedik odabent. Az exvillalakó úgy véli, ez az egész ügy a személyével és a kialakult helyzettel, nem pedig a viselkedésével van összefüggésben.

“Amikor kijöttem a villából, döbbenten tapasztaltam, hogy vizsgálatot kezdeményezett ellenem az ügyvédi kamara. Mielőtt bementem a villába, október elsejétől szüneteltettem az ügyvédi praxisomat, az egész szakmámat kívül hagytam, bent a magánéletemet éltem. Úgy érzem, hogy semmi olyasmit nem tettem, ami miatt szégyenkeznem kellene. Semmit nem bántam meg. Azt gondolom, hogy összességében biztosan pozitívan jövök majd ki ebből a most kialakult helyzetből. Természetesen továbbra is folytatni szeretném az ügyvédi munkát egy pár hét pihenés után.”

A ValóVilág ügyvédnője érdeklődésünkre azt is elmondta, úgy véli, azok, akik nem szeretik ezt a műsort vagy őt, azok biztosan nem keresik majd meg ügyvédként sem. Ugyanakkor arra számít, hogy az ismertégét vélhetően a praxisában is pozitívan tudja majd kamatoztatni, hiszen biztosan lesznek majd olyanok is, akik, mint VV Esztert keresik meg. Ahhoz azonban, hogy ezeket az ügyfeleket megtartsa, bizonyítani kell, hogy ért a szakmájához és természetesen az exvillalakó azon lesz, hogy továbbra is a legjobb tudása szerint végezze a munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik