Szórakozás

John Malkovich később jön Magyarországra

A világhírű amerikai filmszínész a Vígszínházban lép fel a Pokoli vígjáték című darabban.

Az eredetileg tervezettnél 8 nappal később, március 25-én tartják meg John Malkovich vendégjátékát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). A világhírű amerikai filmszínész a Vígszínházban lép fel a Pokoli vígjáték című darabban.

John Malkovich eredetileg március 17-én mutatkozott volna be a budapesti közönségnek, de januári térdműtétét követően csak az orvosok által előírt pihenőidő letelte után léphet újra színpadra – tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.
A közlés szerint március 25-én, vasárnap a Vígszínházban változatlan kezdési időpontban – 16 és 20 órakor – tartják meg az előadásokat, amelyekre a már megváltott jegyek érvényesek.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik szenzációja John Malkovich különös vendégjátéka lesz – mondta Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője a programsorozatot beharangozó korábbi sajtótájékoztatón.
A világhírű amerikai filmszínész évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra a bécsi Ronacher Színházban 2009-ben bemutatott Pokoli vígjátékot (The Infernal Comedy) hozzák el.
A téma nem könnyű, a főhős, Jack Unterweger és a történet, a sorozatgyilkosságok valóságosak. Az osztrák férfi – aki egy amerikai katona és egy bécsi prostituált fia – a vádirat szerint 11 nőt gyilkolt meg, kilencet rábizonyítottak és életfogytiglani börtönre ítélték. Unterweger egy nappal az ítélethirdetés után felakasztotta magát a cellájában.
A darab írója és rendezője Michael Sturminger, két szoprán és egy színpadi zenekar kíséri Malkovich-ot. A produkció már bejárta egész Európát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik