Szórakozás

Tíz évet élt fürdőszobába zárva

Melhem, egy 21 éves palesztin nő azt állítja, hogy apja 10 éven keresztül fogva tartotta a fürdőszobában.

Kizárólag éjszaka engedte ki, akkor is csak a ház takarítására kapott engedélyt.

Az eset egy Ciszjordániai városban Qalqilya-ban történt. A férfit még vasárnap jelentette fel egy neve elhallgatását kérő illető. A Palesztin rendőrség hétfőn találta meg és szabadította ki a nőt a fürdőszobából.Az izraeli állampolgárságú apát letartóztatták és átadták az illetékes hatóságoknak. Az rendőrség szóvivője elmondta, bűnéért szerdán, az izraeli bíróság előtt kell felelnie.

Malham nyilatkozatában elmondta, apja, 11 éves korában zárta a wc-be, ahonnan nem engedte el iskolába, és az anyját sem látogathatta meg, akitől a férfi elvált.

Az apa gyakran bántalmazta lányát. Fém vezetékekkel verte, és a kihűlés ellen is csak egy takarót kapott. Az ügy súlyosságát tovább fokozza, hogy a fürdőszoba kevesebb, mint egy négyzetméteres volt, és a nő szinte csak kenyeret kapott enni. Az apa gyakran bátorította lányát öngyilkosságra, de ő 10 évig ellenállt.

A nő elmondta, az apja leborotválta a haját, szemöldökét, és havonta csak egyszer engedte fürdeni. A fürdőszobát hajnalban, 1 és 4 óra között hagyhatta el. A „szabadon” töltött idő alatt kizárólag takarítással foglalatoskodhatott.

Az egyetlen információforrást a világról a rádió jelentette neki.

A nő most anyjához költözött. Azt mondja, szereti az életet és neki élnie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik