Szórakozás

Pesti fiatalok rongáltak Fertőszentmiklóson

Elkapta a soproni rendőrség azt a graffitis bandát, akik nem csak a fertőszentmiklósi vasúti kocsikat, hanem külföldi metrószerelvényeket is megrongáltak az utóbbi időben.

Rongálás bűntette miatt eljárást indított egy graffitis társaság ellen a soproni rendőrkapitányság; a metrószerelvényeket és vonatokat festékkel lefújó, a gyanú szerint külföldön is tevékenykedő csoport tagjai több tízmillió forintos kárt okoztak. Aranyos Gábor őrnagy, bűnügyi osztályvezető az MTI-nek elmondta: már csaknem másfél hónapja figyelték hétvégenként a fertőszentmiklósi vasútállomást, ahol késő ősz óta elszaporodtak a graffitis akciók; vasárnap hajnalban egy négyfős csapat látott neki vasúti kocsik kidekorálásának. Az elkövetők egyikét elfogták, az általa elmondottak alapján jutottak el a többiekhez. Jelenleg további hét ember ellen folyik eljárás, négyet pedig keresnek.

Az őrnagy közlése szerint a gyanúsítottak valamennyien magyar állampolgárok, s egy kivétellel fővárosiak. Jellemzően 20-25 éves, munkahellyel rendelkező tagjai vannak a csoportnak, többjüket már büntették korábban rongálás és garázdaság miatt. 2008-ban ők siklattak ki a fővárosban egy 56-os villamost, egy évvel később pedig a csoport tagjai vertek meg egy jegyellenőrt, aki próbálta megfékezni őket festés közben.
A gyanú szerint a csapat más helyszínek mellett Milánóban és Stockholmban is otthagyta a keze nyomát vasúti és metrókocsikon – tette hozzá az osztályvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik