Szórakozás

Utolsó útjára kísérték Mary Zsuzsit

Végső búcsút vettek Mary Zsuzsitól családtagjai, és barátai. A búcsúztató azonban nem éppen úgy zajlott, ahogy azt előre eltervezték.

Hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára ma délután Mary Zsuzsit. A Fiumei Úti Sírkertben rendezett búcsúztatóra alig fértek be az énekesnő barátai, illetve családtagjai. A ravatalozóban a művésznő ex-férje, Klapka György, és közös gyermekeik foglaltak helyet. A családtagok közelében, biztosítva a családot támogatásáról Maros Gábor állt, aki mindvégig a legközelebbi hozzátartozók gyűrűjében maradt. Míg Karda Bea és Koós János csendben, az utolsó sorban gyászoltak, addig Némedi Mari a ravatalozó előtt vett végső búcsút a számára oly’ fontosnak nevezett baráttól. A gyászszertartáson tiszteletét tette többek között, Zalatnay Sarolta, Zámbó Árpy, Győzike, Terry Black, Ihos József, valamint Medveczky Ilona.

Különös, hogy a szertartáson csak Zsuzsi legjobb barátja, Aradszky László nem jelent meg. A táncdalénekes a Hír24-nek elmondta, váratlanul megbetegedett, magas láz döntötte le a lábáról. A hangja is elment, ami komoly problémát jelentett számára, hiszen Klapka György felkérésére a szakma nevében ő búcsúzott volna Zsuzsitól a temetésen. Az influenza azonban keresztülhúzta a számításait. Az énekes a Hír24-nek megígérte, amint felépül, kimegy a temetőbe és elbúcsúzik elhunyt barátnőjétől.Aradszky Lászlót a váratlan fordulat miatt felesége képviselte a gyászszertartáson, a beszédet pedig egyedül Vincze Kinga mondta el.

A búcsúztató köszönetet mondott azért, amiért ilyen sokan vesznek végső búcsút az énekesnőtől, ugyanakkor megkérte a gyászoló tömeget, hogy ne csak támogatásáról biztosítsa a megrendült családot, hanem kegyeletüket is tartsák tiszteletben.
“Segíteniük kell a család gyászának a feldolgozásában is. Sokféleképpen tudunk segíteni, például úgy, hogy amikor ma végképp elköszönünk tőle, és hamvait visszaadjuk a természetnek, utána hagyjuk a családot békében emlékezni” – mondta a búcsúztató.

Vincze Kinga továbbá kitért Mary Zsuzsi tehetségére, munkásságára. Ugyanakkor arra is utalt – hogy mint minden embernek – az ő életében is akadtak (legküzdhetetlen) démonok.
“A tömegeknek adni vidámságot, önfeledt perceket, kikapcsolódást, feltöltődést. Ez volt az ő küldetése és az ő sorsa, de bizony ennek ára volt. Nem baj, ha beszélünk erről. Igen, bizony hibázott, lehet. És ki nem? Igen, döntött rosszul is. És melyikőnk nem?” – utalt ezzel Mary Zsuzsi halálának rejtélyes körülmények között elkövetett öngyilkosságára.
A búcsúbeszédet végül József Attila Reménytelenül című költeményével zárta le a búcsúztató, aki a család nevében is megköszönte az egybegyűltek támogatását. Egyúttal tolmácsolta Mary Zsuzsi gyermekeinek üzenetét is, akik a gyászoló tömeg érdeklődését – temetésen kissé szokatlan módon – egy-egy CD-vel köszönték meg a jelenlévőknek.

Az énekesnő hamvait hatalmas vízsugár kíséretében szórták szét, mely után a Silencio dallamai csendültek fel. Ezt követően a gyászoló tömeg távozott, Klapka György pedig gyermekeivel együtt hagyta el a sírkertet.

Olvasói sztorik