Szórakozás

Tiniszexsztorik az imádott sztárokról

Erotikától túlfűtött, romantikus történeteket írnak kedvenc sztárjaikról a tinédzserek. Az arcpirító sztorikat több ezren olvassák, és éljenzik a világhálón. Az új internetes őrület már hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvend.

Új, főként a tinédzserek körében népszerű hóbort hódít az interneten. A vihogós videók ideje ugyanis lejárt, a korábban százával készült, alulöltözött képek pedig a világháló legkínosabb gyöngyszemeivé redukálódtak. Ma már a művészet jegyében született, önmegvalósító alkotásokra helyeződik a hangsúly – minden fiatal igyekszik egyéni látásmódjával felhívni magára a virtuális tér figyelmet. Sokan próbálkoznak fotózással, elvétve találni lelkes énekeseket, ám jelenleg a folyton fejlődő írásaikat publikálók a legnépszerűbb alkotók. A szövegzsonglőrök pedig, hogy – saját maguk mellett – kortársaik számára minél érdekfeszítőbb fogalmazásokkal rukkolhassanak elő, sztárok köré építik történeteiket. És nem is akárhogy. A legnépszerűbb zenei előadók pikáns körítésben bukkannak fel a blogbejegyzés-hosszúságú, romantikus sztorikban. Gyakran arcpirító módon.


Fotó: Shutterstock

A rajongás erotikája

Természetesen a fanfiction műfaja nem új keletű. A különböző hírességekhez és/vagy közkedvelt filmek karaktereihez kapcsolódó írások a sztárkultusz szerves részét képezik. Ha pedig múzsaként tekintünk a neves szereplőkre, beláthatjuk, közkedvelt írok, illetve költők is gyakran fordulnak a rajongás ösztönző erejéhez. Eme eszköz pedig a közoktatásban is említésre kerül, hiszen például François Villon pajzán verseiről a legtöbb irodalomórán szó esik. Az már más kérdés, hogy a tinédzserek fanfictionjeit olvasva gyakran felnőtt filmeket megszégyenítő helyzetekbe csöppenhet az olvasó.

Justin Bieber teste a legkelendőbb

A fanatikus erotika, az internet térhódításával mostanra érte el virágkorát. Régebben a német Tokio Hotel zenekar tagjairól szólt a legtöbb rajongói vágyakozás, utánuk az Alkonyat sztárjai, Robert Pattinson, valamint Taylor Lautner következtek, most éppen Justin Bieber van soron. A jelenleg 17 éves kanadai tinisztár rövid idő alatt korunk (vitatkozni lehet, de nem érdemes) legnépszerűbb popsztárjává nőtte ki magát, lányok milliói vágyakoznak utána. Nem csoda hát, ha az írói vénával megáldott imádók szövegbe foglalják szexuális képzelgéseiket. A Bieber-láz hazánkat is elérte, az interneten bőven találni a fiatal srácról szóló fülledt sztorikat.
“Minden gondolatom e körül forgott. Vajon milyen lehet, amikor a nemi szervem egy másik emberben, feltehetőleg egy lányban van és ki-be mozog? Kellemes, furcsa? És milyen az, mikor elérjük a csúcspontot? Meg kell tudnom. MOST! Felbontottam a sört, Alene szájához nyomtam és megitattam vele. Önelégült arcot vágtam. Az egészet megitta, megrázta a fejét…”
A fenti, Justin Bieber szemszögéből íródott részlet két barátnő közösen vezetett blogjából származik. Egyikük, a 13 éves Mónika kérdésünkre elmondta, a főszereplő lány személye nagyon hasonlít az övéhez, ezért tökéletesen bele tudja magát képzelni a romantikus történetbe. Barátnőjével – bár saját bevallásuk szerint nem mindig sikerült –, igyekeznek visszafogottan megfogalmazni a pikáns részeket.


Fotó: Northfoto

Magyarok közül SP a legnépszerűbb

“Fejét a vállamra hajtotta, így érzékeltem, ahogy zihál. Csiklandozta a bőrömet a lehelete, közben pedig éreztem, hogy nem férek a bőrömbe, szorított a korlátozottságom. Kezeit a fenekemre helyezte, megalkotva a tempót. A gombócot, amely a torkomban keletkezett, nem bírtam lenyelni. Tehetetlenül feküdtem alatta a gyönyörtől. Az érzés egy bizonyos szintig ismerős volt, onnan pedig az újdonság erejével hatott. Krisztián erőtlenül rogyott rám teljes testével, majd egy utolsó erőfeszítést követően legördült rólam” – írja blogregényében a 15 éves Adrienn, aki Éder Krisztián, azaz közismertebb nevén SP személye köré fűzi történeteit.
Adrienn a Hír24 kérdésére elárulta, azért választotta SP-t, mert érdekes személyiségnek tartja, és nem utolsósorban kedveli a zenéjét. Koncertek alkalmával többször találkoztak, egyelőre azonban nem küldte el neki írásait. Egyszerűen nincs hozzá mersze. A lány eddig huszonegy részt írt, és bevallotta, többször azonosul karaktereivel. Műveiben az erotikát elengedhetetlennek érzi, leginkább azért, mert történeteit nálánál idősebbeknek szánja.
“Természetesen tapasztalatom nincs a testiségben, ezért könyvekből, filmekből és zeneszámok szövegeiből merítek ihletet” – osztotta meg velünk titkát a tinédzser.

Adam Lambert “megterítése”

Akadnak egészen egyedülálló rajongói alkotások, ilyen például a 14 éves Vivien Adam Lambertről szóló blogregénye.
“Adam tehetsége egyszerűen elképesztő. A történetemhez pedig olyan srácot kerestem, aki más, mint a többiek. Ő ugye a saját neméhez vonzódik. Arra gondoltam, a kis történetben jön egy lány, aki megváltoztatja” – nyilatkozta portálunknak a lány. – “A lány valamennyire én lennék. Teljes egészében átélem a sztorit, persze tudom, hogy amit írok, az lehetetlen.”
Vivien a nyolcadig résznél tart, elmondása szerint csak az interneten érkező visszajelzésekből tud táplálkozni. Míg az online közösség szereti művét, osztálytársainak egyáltalán nem tetszik a történet, mert homoszexualitása miatt elítélik Lamberet.

Vastag Csaba meghatódott

Tavaly nyáron Vastag Csaba okán már előkerült a fanfiction témája. Akkor egy szintén erotikus töltetű írásra irányult a reflektorfény. Az X-Faktor első szériájának győztese kezdetben nem is akarta elhinni, hogy valaki mondatokba foglalta vele kapcsolatos, erotikus fantáziáit, végül meghatódott rajongója lelkesedésén. SP-t azonban hiába próbáltuk a témával kapcsolatban szóra bírni, a fiatal előadó nem kívánt válaszolni kérdéseinkre.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

A pszichológus szerint nem bajos a rajongás

A pszichológusok szerint a rajongás – egészséges egyensúlyban tartva – egyáltalán nem problémás, ahogy a fanfictionalkotások sem feltétlenül ártalmasak. Az emberek szeretnek fantáziálni, az írás terápiás eszköznek is kitűnő, ráadásul az erotika fiatal korban szükséges beszédtéma. Tizenévesen sokkal inkább szövegben fogalmazzanak (vagy olvassanak) túlfűtött vágyaikról, mintsem a valóságban éljék meg azokat. Az azonban aggodalomra adhat okot, ha a tinédzseréveiben járó lány összetéveszti a rajongás, illetve a szerelem érzését. A fanfictionszerzők esetében pedig – éppen az élénk képzelőerő okán – felszínre törhet a túlzó ragaszkodás. Ezekben az esetekben érdemes szakemberhez fordulni, különben az illető lába alól könnyen kicsúszhat a talaj.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik