Szórakozás

Csuklyában tört rá szomszédjára

A szomszéd tanya lakója rabolt ki egy 76 éves bácsit Forráskúton.

A 76 éves bácsi már évtizedek óta egyedül él egy forráskúti tanyán. Kedden délután megetette az állatokat, majd amikor ment volna vissza a házba, egy csuklyás férfi rátámadt, futásból ököllel megütötte. Amikor a bácsi a földre került, a rabló tovább bántotta és közben 50 ezer forintot követelt tőle.

A támadó belökdöste a házba a férfit, majd ott is ütötte-verte. Az egyik ütést követően a 76 éves ember kimenekült a lakásból és átszaladt a szomszédos tanyába, ahol segítséget kért. A szomszéddal visszamentek megkeresni a rablót, de az addigra már nem volt ott. A bácsi ekkor elmondta a segítőjének, hogy a csuklya ellenére felismerte támadóját, aki szintén egy közeli tanyán lakik. A 30 éves román állampolgárságú fiatalember ugyanis már évek óta alkalmai munkásként dolgozik a térségben. A szomszéd a romániai rabló után indult, a bácsi pedig vacsorázni kezdett. Eközben a támadója ismét rátörte az ajtót, majd egy hokedlivel és fémedénnyel, valamint egy darab tűzifával ütötte-verte továbbra is pénzt követelve.

A 76 éves férfi egy ablakon akart kimenekülni, de a 30 éves fiatalember visszarántotta. Ekkor ért vissza a szomszéd, mire a támadó az ablakon keresztül kiugrott és elmenekült. Habár az idős ember mindvégig ellenállt, támadója egy kabátból húszezer forintot vitt magával.

Ugyan a bácsi vérzett, aznap este nem hívtak sem orvost sem rendőrt. A 76 éves férfi másnap ment be a Mórahalmi Rendőrőrsre, ahonnan a mentők azonnal a szegedi klinikára vitték, ahol kiderült, hogy 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett – mondta el a Szeged24-nek Szenti Szabolcs.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a rendőrök előállították a 30 éves férfit, aki részletes beismerő vallomást tett. A Szegedi Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanújával kezdeményezte az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik