Szórakozás

Mások helyett vizsgáztak egy kecskeméti autósiskolában

A csalók ellen vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás.

Egy oktató ajánlotta fel a jogosítványt megszerezni akaró tanulóknak, hogy 50 ezer, illetve 70 ezer forintért elintézi, hogy valaki más menjen helyettük vizsgázni. A csalásra akkor derült fény, amikor a “dublőr” a saját, nem pedig a helyettesített tanuló nevét írta a vizsgalapra, míg egy másik esetben az aláírás vált gyanússá – hangzott el az m1 csütörtök esti Híradójában.

Karsai Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség igazgatója a hírműsornak azt mondta, a valódi vizsgázó mobiltelefonszámát felhívva kiderült, hogy más vizsgázik helyette, ő pedig az épület előtt várta a vizsga végét.
Az eset után a felügyelőség hónapokra visszamenőleg átnézte a vizsgázók aláírását, ekkor derült ki, hogy több diák mást küldött maga helyett a KRESZ-vizsgára. Valamennyien ugyanannál a kecskeméti oktatónál tanultak, és ő ajánlotta ezt a vizsgalehetőséget.

Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Híradónak azt mondta: hét olyan diákról van szó, aki igénybe vette a gépjárművezető-oktatónak ezt az ajánlását, és vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt indul ellenük eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik